ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Franse spoorwegen

Franse spoorwegen

 

Als u besluit op vakantie naar Frankrijk te gaan en u neemt daarvoor de trein, dan maakt u een goede keuze.

 

Een onlangs uitgevoerd onderzoek door de Boston Consulting Group gaf de Franse Spoorwegen een uitzonderlijk goede kwalificatie. Tijdens dit onderzoek werd rekening gehouden met tal van criteria, zoals de intensiteit van het gebruik van het netwerk, de kwaliteit van de service en de beveiliging. Meest voor de hand liggend was de prijs-kwaliteitsverhouding.

 

Frankrijk onderscheid zich op het gebied van hoge snelheidslijnen. 61% van de Fransen profiteren hiervan. Na de Zwitsers zijn het de Fransen die jaarlijks het meeste kilometers per trein reizen. De gemiddelde Fransman of –vrouw doorkruist het land 1.348 kilometer per jaar.

92% van de treinen die lange afstanden overbruggen reden op tijd, of met een afwijking van nog geen kwartier.

Van de regionale treinen kwam 91% op tijd of met een vertraging van minder dan 5 minuten binnen.

 

De kilometer tarieven zijn vrij laag, ongeveer 15 cent per kilometer en de veiligheid scoort hoog met slechts drie ongevallen per 10 miljoen kilometer.

 

Vanuit Nederland bent u in een relatief korte tijd in Parijs. Aansluiting op hoge snelheidstreinen naar andere grote steden in Frankrijk is meestal te realiseren binnen een half uur.

U vertrek uit Amsterdam om na 11 comfortabele uren relaxed en uitgerust in Lyon en met slechts een overstap in het diepe zuiden van Frankrijk te arriveren.. Deze reis heeft u dan € 152,- gekost.

Als u met de auto stevig door rijdt en geen enkele keer stopt, bent u er één uur sneller.

 

Per trein naar Frankrijk kan toch het overwegen waard zijn.