ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Stiekeme autootjes

Stiekeme autootjes

 

Het lijkt steeds makkelijker om snelheidsovertredingen te voorkomen. Vaste flitspalen worden aangekondigd  via uw navigatiesysteem. Hoewel, als u op het gebruik daarna wordt betrapt kan dat een forse boete opleveren.

Geen nood, we maken een uitdraai en met de reisroute van Via Michelin staat op de meter nauwkeurig aangegeven waar die nare kastjes staan.

 

Nu is het algemeen bekend dat de Fransen het zalig vinden om de overheid de voet dwars te zetten. Dus? Juist!

In het Franse TV Journaal werd gewaarschuwd dat de Franse politie een twintigtal onopvallende Renaults van het type Megane 5 in gebruik heeft genomen om hard rijders onderweg op heterdaad te betrappen. De ingebouwde camera’s zijn verborgen achter wegdraaiende kentekenplaten. Er is één nadeel voor de fikken.. De camera’s kunnen alleen plaatjes maken van auto’s die aan de linkerkant inhalen.

 

De inventiviteit en de onderzoeksjournalistiek van de Fransen staat op een hoog peil. Een aantal van de “stiekeme autootjes” zijn al in kaart gebracht. Ze hebben als gemeenschappelijk kenmerk dat de kentekens beginnen met CG en eindigen op AV.

 

Bent u lekker aan het opschieten in de richting van uw vakantiebestemming en ziet u een Megane 5 met kenteken CG --- AV op de rechterbaan zich gezapig voortbewegen, laat dan uw gaspedaal even opkomen. Het kan behoorlijk wat geld opleveren.