ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Veiligheidshesjes in Frankrijk

Veiligheidshesjes in Frankrijk

 

In Europa is er nog steeds geen eenduidig beleid over zaken die met veiligheid te maken hebben en dingen die u in uw auto verplicht bij u moet hebben. Daaronder verstaan wij o.a. gevarendriehoek, brandblusser, EHBO doos en veiligheidshesjes.

 

De Franse politie weet ook vaak niet of deze zaken in het land waar u, als toerist, vandaan komt wel of niet verplicht zijn. Het gevolg is vaak onnodig oponthoud, oeverloze discussies en uiteindelijk toch een boete.

Voorkomen is beter dan genezen.

 

In Frankrijk is het verplicht om een reflecterend geel of oranje veiligheidshesje in de auto aanwezig te hebben. De bestuurder en alle passagiers moeten, bij pech of een ongeval, zo een vestje dragen op het moment dat ze de auto verlaten. Deze verplichting geldt in sommige landen alleen voor snelwegen en/of autowegen. Vaak is het verschil in type weg niet helemaal duidelijk. Maak er daarom een gewoonte van om de hesjes altijd aan te trekken zodra u de auto verlaat.

 

Wij nemen vaak de fiets mee naar Frankrijk. Daarom dient u zich er van bewust te zijn dat fietsers in Frankrijk, bij slecht zicht en in het donker, buiten de bebouwde kom ook een veiligheidshesje dienen te dragen.

 

Voorkom problemen en houdt u aan de regels. Het gaat tenslotte ook om uw eigen veiligheid en u voorkomt een boete van € 90,-

 

Voor meer verkeersinformatie, kijk op onze website; verkeer en vervoer.