ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Op vakantie via Lelystad

Lelystad Airport, onderdeel van de Schiphol Group, is hard bezig om vakantiegangers te laten vliegen naar de verschillende bestemmingen in Europa en daarbuiten. Ondanks dat de luchthaven nog niet open is, hebben diverse vliegmaatschappijen aangegeven hier gebruik van te willen maken. De opening werd steeds uitgesteld. Men hoopt dat de luchthaven dit jaar nog open gaat voor vakantievluchten. Ook zo benieuwd naar de vliegbewegingen? Bekijk de vluchten via de website van VluchtVolgen24.nl kun je vliegtuig volgen . Op dit moment worden rond- en lesvluchten aangeboden bij de airport. Een deel van het vliegverkeer van Schiphol wordt dan overgenomen door Lelystad. Er zal ruimte komen voor meer intercontinentale vluchten bij Schiphol.

Parkeren en bereikbaarheid

De luchthaven ligt vlak naast de snelweg A6 en is hierdoor goed bereikbaar. Met het openbaar vervoer is het mogelijk om vanaf station Lelystad centraal de Arriva bus te nemen naar de airport. Vanuit de provincie Flevoland en de gemeente Lelystad wordt gewerkt voor een snelle busverbinding. Tussen de station en de luchthaven zal er een speciale bus rijden, Airport Express. De elektrische bus is binnen een kwartier bij de airport.

Bestemmingen

Hoewel het misschien nog niet helemaal duidelijk wat de bestemmingen zijn vanaf Lelystad, mag je ervan uit gaan dat je vanaf Lelystad naar Zuid-Europese bestemmingen kunt vliegen rond de Middellandse-Zee. Wizz Air heeft aangegeven graag te willen vliegen vanaf Lelystad. Ook andere aanbieders zoals Transavia en Corendon kijken positief voor eventuele mogelijkheden. De start- en landingsbaan van Lelystad airport is gemaakt voor de Boeing 737, Airbus A320 of kleiner.

Vluchten

Bekijk Nederland van boven met een helikopter of kleine vliegtuig via luchthaven Lelystad. Op de luchthaven zijn verschillende bedrijven waar je een vlucht kunt boeken. Lelystad Airport is de grootste luchthaven voor lesverkeer en opleidingen. Vanuit de Simcenter Lelystad kunnen bezoekers voor een dag een piloot zijn door de een Boeing 737 te besturen in de simulator.

Tickets

Wil je wel alvast inspiratie op doen voor een volgende vakantiebestemming? Zoek en vergelijk de vliegticket aanbiedingen bij Skyscanner. Een breed aanbod van vakanties op één website