ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Inbraakpreventie.

Binnenkort zien we weer veel mensen op vakantie vertrekken naar Frankrijk. Maar al te vaak blijkt dit een uitgelezen kans voor inbrekers om hun slag te slaan in de tijdelijk onbewoonde huizen.

De politie waarschuwt dan ook om alle mogelijke voorzorgsmaatregelen te nemen. Inbrekers hebben een heel pakket van mogelijkheden achter de hand om te weten of u thuis bent.

 

Het is heel belangrijk om uw huis bewoond te laten lijken. Doe daarom, als u ze heeft, rolluiken nooit naar beneden. Als uw auto wekenlang niet op de oprit staat, kan dat voor kwaadwillende een teken zijn. Hetzelfde geld voor avond en nachtverlichting.

Plaats daarom tijdschakelaars die uw verlichting tegen het vallen van de avond automatisch aan laat gaan.

Vraag uw buren of bekenden dagelijks de post uit de brievenbus te verwijderen of uit de gang of hal op te ruimen.

Zorg dat uw tuin verzorgd blijft en laat op gezette tijden een auto voor uw huis of op de oprit parkeren.

 

U kunt echter nog zoveel moeite doen om uw afwezigheid te camoufleren, inbrekers zijn inventief.

Ze maken gebruik van eenvoudige, maar effectieve trucs.

Als ze het vermoeden hebben dat een woning tijdelijk onbewoond is, steken ze een tandenstoker of een propje tussen de deur en deurpost. Als ze een paar dagen later komen kijken en het stokje of propje zit nog op zijn plaats, is dat voor hen een indicatie dat de bewoners al langere tijd afwezig zijn.

 

Ook een veel gebruikte truc is de telefonische enquête. Via schijnbaar onschuldige vragen wordt u om allerhande informatie gevraagd. Ook de periode waarop u op vakantie gaat passeert achteloos de revue. Ook via nep e-mails proberen ze u uit te horen. Wees altijd bedacht op dit soort vragen en ga nooit in op data. Zeker niet op data waarop u afwezig bent.

 

Ook sociale media worden door inbrekers druk bezocht. Veel mensen posten tegenwoordig allerlei persoonlijke zaken. Ook wanneer ze op vakantie gaan of zijn, meestal met foto’s.

Niet alleen uw facebook vrienden lezen uw vakantieavonturen. Inbrekers lezen gretig mee.

 

Het is voor inbrekers vaak erg eenvoudig om uw huis binnen te komen. Ze kunnen de deur intrappen of een raam ingooien. Dit gebeurt meestal overdag omdat dan het lawaai minder opvalt. Verstevig daarom uw deur met een extra slot op kniehoogte.

Als ze uw huis binnen willen dringen is dat vaak omdat kostbare dingen in het zicht staan. Zet deze uit het zicht en verspreid uw juwelen door heel het huis.

 

Steeds vaker komen dieven binnen via openstaande ramen op de eerste verdieping. Vaak wordt het hen makkelijk gemaakt door omhoog te klauteren langs een regenpijp of een tuinafscheiding. Maar dikwijls wordt het hen makkelijk gemaakt door gebruik te maken van een buitenstaande trap of ladder, tuinmeubelen of afvalcontainers.

Laat daarom nooit iets achter in uw tuin waardoor inbrekers een raam op[ de eerste verdieping kunnen bereiken.

 

Inbrekers kunnen door middel van speciaal gereedschap eenvoudig de cilinder van uw deurslot afbreken en er uit trekken. Zonder cilinder is het makkelijk de deur te openen. Installeer daarom een verzonken cilinderslot of een veiligheidsslot.

 

Via uw brievenbus is het voor inbrekers makkelijk om via hengelen, het slot open te trekken of te ontgrendelen. Laat nooit de sleutel aan de binnenkant van het slot zitten. Zorg dat het nachtslot gesloten is en plaats eventueel een opvangbak over de brievenbus.

 

Wel eens gehoord van “flipperen”? Neen? Het is erg makkelijk. Met behulp van een bankkaart kan de dagschoot van uw slot worden terug gedrukt, waardoor de toegang tot uw huis open is.

Zorg daarom dat uw deur in het nachtslot zit Ook een inbraakstrip houdt “flipperaars” tegen.

 

Neem eventueel contact op met de politie om uw huis op veiligheid te laten controleren. Hun adviezen zijn gratis en zorgen er voor dat u met een gerust hart op vakantie kunt gaan.