ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Toerisme Frankrijk - Kamperen

Frankrijk is het belangrijkste vakantieland ter wereld. 10% van de toeristen wereldwijd trekken naar dit land. Zou het dan toch iets speciaals hebben?

Het toerisme is voor Frankrijk een wezenlijke bron van inkomsten. Het land is de belangrijkste vakantiebestemming ter wereld, gevolgd door de USA en Spanje. In 2001 trokken 10% van de toeristen van de wereld naar Frankrijk, liefst 76 ½ miljoen brachten hier hun vrije tijd door.

 

 

De Eiffeltoren op een zonnige dag

 

De meeste toeristen komen uit respectievelijk, Duitsland, België, Nederland en Engeland.
De toeristenindustrie is goed voor 7% van het nationale inkomen. In 2001 waren bijna een miljoen mensen werkzaam in deze tak van industrie.

 

 

De Disney familie heet u van harte welkomDe trekpleisters zijn ongelijk verdeeld over het land. De meeste arbeidsplaatsen zijn geconcentreerd in drie gebieden. Ile-de-France, Rhône-Alpes en Provence – Alpes – Côtes d’Azur. De grootste attracties zijn Disneyland Parijs met 12.000.000 bezoekers, de Eiffeltoren met 6.000.000 bezoekers, het Louvre, 6.000.000 en het Centre Pompidou met 5.000.000 bezoekers.

Centre Pompidou, perfect samenspel van kunst en architectuur
Vooral in het zuiden aan de Côte d’Azur aan de Middellandse Zee. Andere bekende toeristengebieden zijn de kastelen van de Loire.
De regering en het bedrijfsleven proberen al enige jaren meer spreiding te krijgen over de verschillende regio’s. En dat gedurende het gehele jaar. Het “groene” toerisme (kamperen bij de boer) Stedentrips en themareizen worden flink gepromoot.

 

 

Centre Pompidou, symbool van zelfverheerlijkingDaardoor beginnen de laatste jaren Normandië en Bretagne in trek te komen bij vakantiegangers. In Normandië bezoeken de vakantiegangers echter merendeels de streken rond Rouen en de landingsstranden in het noorden. In Bretagne zijn de grotere steden zoals Rennes en Saint-Malo populair.
Het overgrote deel van het platte land wordt nog met rust gelaten of over geslagen.

 

We willen toch een bepaald departement onder uw aandacht brengen.

 

 

Gebruik de grote hoeveelheid aan documentatie

 

Het departement La Manche, het meest westelijk gelegen deel van Normandië, staat niet alleen bekend om zijn ongerepte natuur, steile rotskusten, karakteristieke kastelen, prachtige landhuizen en kleurrijke dorpen. Maar ook om haar zuivelproducten en mogelijkheden op sportief gebied. Van paardrijden tot paragliden. Tijdens een verblijf in La Manche ontmoeten zee, aarde, lucht, ongerept natuurschoon en culinaire elkaar.

 

In het authentieke binnenland van La Manche nemen landbouw en veeteelt een belangrijke plaats in. De regionale veestapel bestaat voor een groot deel uit de typische Normandische runderen. Van de melk die zij leveren worden tal van kwalitatief zeer hoge zuivelproducten gemaakt. De bekende Camembert is hiervan de belangrijkste  en meest bekende. In het stadje Lessay, vooral bekend om haar eeuwenoude abdij, staat de kaasfabriek RENO. Aan het museum is een museum verbonden. Men laat u een interessant kijkje nemen in de keuken tijdens het maken van de kaas. Onder leiding van een bekwame gids komt de bezoeker alles te weten over de bereiding van de Camembert en de geschiedenis van deze heerlijkheid.

Uiteraard kunt u hier proeven en kaas kopen.

 

De culinaire toerist kan bij diverse andere bedrijven kennis maken met de delicatessen van de streek. Ga een kijken bij de ciderboerderij en het cidermuseum La Hermitiere in Saint Jean-des-Champs. Een andere aanrader is La Provostiere in Aucey-la-Plaine, waar geweldige confituren, zowel op basis van fruit als zuivelproducten worden gemaakt.

 

 

Zelfs in de Nederlandse taal

 

De rechtgeaarde natuurliefhebber kan op avontuur  in prachtige en afwisselende natuurpark “Marais du Cotentin et du Bessin”. Dit nationale park bestaat uit grote moerasgebieden, afgewisseld met polders, veengebieden en herbergt een grote verscheidenheid aan zeldzame planten en dieren. Vooral zelden in Europa voorkomende vogels hebben hier hun leefgebied gevonden. Men kan hier eindeloos wandelen door dit prachtige gebied dat zich van oost tot west La Manche uitstrekt.

 

Aan de centrum van dit gebied ligt het stadje Coutances met haar rijke historie. Hoewel de stad al ruim 2.000 jaar bestaat, is het met haar 10.000 inwoners nog steeds een overzichtelijke stad. De grote Middeleeuwse kathedraal uit 1274 bepaald met zijn Gotische bouwstijl de skyline van Coutances. De tachtig meter hoge torenspitsen bepalen tot ver in de omgeving de horizon.

 

 

Koop de leuke uitgaven van Editon Orep

 

Bent u op zoek naar culinaire, historische of sportieve hoogtepunten of juist woeste natuur? In La Manche valt voor iedereen iets te ontdekken in een adembenemende omgeving die er om vraagt actief te worden beleefd. In La Manche kunnen verschillende overnachtingsmogelijkheden worden gevonden voor een heerlijke vakantie in een uniek stuk Frankrijk.

 

 

De steeds weer verrassende kust van Normandië

 

De grootste toeristische trekpleister voor de streek is uiteraard de Mont Saint-Michel. Met ruim een miljoen bezoekers per jaar kun je hier spreken van een must.

 

 


Toch zouden we dit niet willen aanmerken als een bezwaar of een hinder voor de streek. Het merendeel van de toeristen zijn « dagjesmensen ». Zij veroorzaken geen overlast buiten het drukke verkeer overdag op de doorgaande wegen naar de abdij.

 

 

Strandcabines bij Carolles

 

Wij zouden maar wat graag willen wijze op de historische plaatsen zoals Coutances, Granville en Avranches. De weekmarkt in Villedieu-les-Poules is een feestje. De eindeloze stranden met de prachtige kusten, een bezoek aan Ille Chausey, het Franse Kanaaleiland, de rijkdom aan musea en te bezoeken boerderijen, plantentuinen en abdijen. De steden en hun mogelijkheden in uw onmiddellijke nabijheid geven aan uw verblijf in La Manche een extra dimensie.

 

 

De monumentale Mont Saint-Michel

 

 

 

 

Taalproblemen simpel oplossen

Taalproblemen simpel oplossen

Het is erg praktisch om in Frankrijk, al is het maar op een eenvoudige manier met de lokale bevolking te kunnen communiceren. Hierbij een handig hulpmiddel.

Meer informatie >>

Pret vooraf.

Pret vooraf.

Wat is er nog leuker dan de pret vooraf. Je hebt besloten om je vakantie in Frankrijk door te brengen. Heel internet wordt afgezocht naar fijne dingen om te doen. Maar er is een leukere manier.

Meer informatie >>

Documentatie over Frankrijk bestellen en downloaden

Documentatie over Frankrijk bestellen en downloaden

Als u op zoek bent naar kaarten of brochures over Frankrijk, dan bent u bij het Frans Bureau voor Toerisme aan het juiste adres. Zij beschikken over algemene documentatie van Frankrijk en over algemene brochures en/of toeristische kaarten van de verschillende Franse regio's.

Meer informatie >>

Gezellig op reis en gezond weer terug.

Gezellig op reis en gezond weer terug.

U gaat lekker op vakantie naar La Douce France. U wilt plezierig van uw tijd daar genieten. Maar het is wel prettig als u ook weer gezond thuiskomt.

Meer informatie >>

Goedkoop door Frankrijk reizen

Goedkoop door Frankrijk reizen

Met de auto door Frankrijk reizen zou erg duur zijn. Toch valt dat mee als je onderstaande tips goed na leest.

Meer informatie >>

Zwarte zaterdagen

Zwarte zaterdagen

Zwarte zaterdagen, elke Frankrijkganger is er mee bekend. Ze eisen elk jaar tientallen doden in het verkeer.
Hoe ontstaan ze, wanneer vallen ze en hoe ontwijk ik ze?

Meer informatie >>

Tolwegen in Frankrijk

Tolwegen in Frankrijk

Op weg naar je vakantiebestemming kom je in Frankrijk het woord ďpťageĒ veelvuldig tegen. Iedere weggebruiker moet namelijk betalen voor het gebruik van de Franse snelwegen.

Meer informatie >>

Hoge verkeersboetes in Frankrijk

Hoge verkeersboetes in Frankrijk

Navigatiesystemen in uw auto zijn in Frankrijk verboden. Maar hoe zit het nu werkelijk?

Meer informatie >>

Stiekeme autootjes

Stiekeme autootjes

Om het grote aantal verkeersdoden terug te dringen doet de Franse overheid er alles aan om overdreven snelheid terug te dringen. Het nieuwste wapen is de stiekeme rijdende controle.

Meer informatie >>

Veiligheidshesjes in Frankrijk

Veiligheidshesjes in Frankrijk

In tegenstelling tot Nederland hanteert Frankrijk een ander beleid tot het dragen van veiligheidshesjes. Zorg er daarom voor dat u goed bent voorbereid.

Meer informatie >>

Blaastest nu al van de baan.

Blaastest nu al van de baan.

Er is en was nogal wat te doen om de verplicht aanwezige alcohol blaastest in uw auto. Maar hoe zit het nu precies?

Meer informatie >>

Franse spoorwegen

Franse spoorwegen

Op vakantie met de trein kan een goed idee zijn. Frankrijk scoort in ieder geval hoog met haar spoorwegnet.

Meer informatie >>

Op vakantie met uw honden?

Op vakantie met uw honden?

Gaan uw honden met u mee op vakantie, gaan ze naar een pension of blijven ze thuis? Het belangrijkst is dat uw honden goed verzorgd zijn, zodat u onbezorgd van uw vakantie kunt genieten.

Meer informatie >>

De ziekte van Lyme.

De ziekte van Lyme.

Als u naar Frankrijk gaat voor uw vakantie en uw hond is zo gelukkig dat hij mee kan, schuilt er een klein gevaar in zijn vakantie. Hoe om te gaan met teken?

Meer informatie >>

Rommelmarkten in Frankrijk.

Rommelmarkten in Frankrijk.

Frankrijk staat bekend om haar Brocantes en Vide-Greniers. Maar waar zijn ze te vinden?

Meer informatie >>

NormandiŽ en de Tweede Wereldoorlog.

NormandiŽ en de Tweede Wereldoorlog.

Elk jaar in het begin van juni worden de landingen van de geallieerden in 1944 herdacht. Dit is voor u een moment om even stil te staan bij wat het begin was van uw vrije leven nu.

Meer informatie >>

Classificatie Franse VVV's

Classificatie Franse VVV's

De goed uitgeruste VVV kantoren in Frankrijk zijn te herkennen aan hun classificatie. Klantvriendelijkheid, spreken van vreemde talen en uitgebreidheid van documentatie zijn makkelijk te vinden.

Meer informatie >>

NormandiŽ vanuit de lucht

NormandiŽ vanuit de lucht

Wie zichzelf eens op een totaal andere manier wil verwennen raden we aan om La Manche eens vanuit de lucht te bekijken.

Meer informatie >>

Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel

Tijdens uw vakantie in NormandiŽ mag een bezoek aan de Mont Saint-Michel uiteraard niet ontbreken. Houd echter, na de herinrichting van de toegankelijkheid en de nieuwe parkeerplaats, wel rekening met een stevige wandeling.

Meer informatie >>

Tourtochten in Frankrijk

Tourtochten in Frankrijk

Frankrijk, land voor ontdekkingstochten. Met haar enorme oppervlakte en haar afwisselende landschappen is Frankrijk het meest geschikte land om tochten te ondernemen. U kunt er op uit trekken met de fiets. Houdt u van heuvelachtig? Dat kan aan de westkust. Maar u kunt zich ook als een beroepswielrenner wagen aan het hooggebergte.

Meer informatie >>

Het Frans Toilet.

Het Frans Toilet.

Een van de meest vervelende dingen voor ons, Nederlanders, is geconfronteerd te worden met het Frans toilet. Hoe werkt het en hoe hou je je kleren schoon?

Meer informatie >>

Inbraakpreventie.

Inbraakpreventie.

Heerlijk op vakantie, maar bent u goed voorbereid? Heeft u gedacht aan inbraakpreventie?

Meer informatie >>

Bespaar op jouw reis naar Frankrijk

Bespaar op jouw reis naar Frankrijk

Frankrijk is veruit het populairste vakantieland voor Nederlandse reizigers. In elke uithoek van het land is wel een Nederlandse toerist te vinden. De meeste vakantiegangers rijden met de caravan naar een van de vele gezellige campings die het land te bieden heeft. Ben jij geen liefhebber van campings? Geen ramp, Frankrijk heeft nog zoveel meer te bieden en is natuurlijk ook zonder caravan te bereiken.

Meer informatie >>

Op vakantie via Lelystad

Op vakantie via Lelystad

Lelystad Airport, onderdeel van de Schiphol Group, is hard bezig om vakantiegangers te laten vliegen naar de verschillende bestemmingen in Europa en daarbuiten. Ondanks dat de luchthaven nog niet open is, hebben diverse vliegmaatschappijen aangegeven hier gebruik van te willen maken.

Meer informatie >>