ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Genęts

Uitzicht op de kust bij Genęts.

La maison de baie
Genęts is een kleine gemeente in het departement La Manche, Kanton Sartilly. Ook Genęts ligt als een lang lint aan de D911, dat zich slingerend door de gemeente begeeft.

De oude watermolen
Genęts telt 439 inwoners (2005) en beslaat een oppervlakte van 6,9 km˛, wat neerkomt op een bevolkingsdichtheid van 63,6 inwoners per km˛.
De samenstelling van de inwoners is een beetje gemęleerd. Deels hardwerkende agrariërs, deels kleine middenstand.

Genęts heeft een aantal winkeltjes welke voorzien in de dagelijkse levensbehoeften.

Als u door Genęts rijdt is een opvallend monument de dubbele watermolen aan de rechterzijde van de weg. De schoepen zijn nog steeds in beweging. In het oude deel van de molen is een goed restaurant gevestigd.

Lesrel – Portret van een Chevalier
Zoals in alle kleine Normandische dorpen neemt de Onze Lieve Vrouwe kerk een dominante plaats in. Deze kerk dateert uit de 12de eeuw. Even prominent is de Kapel van Sint Anne. Hierin is de plaatselijke VVV en promotiekantoor voor de omgeving: “La Maison de Baie” gevestigd.

Lesrel - De doop van de compte
Adolphe-Alexander Lesrel (1859-1929), werd geboren in Genęts en ontwikkelde zich tot een prominent schilder. Hij is vooral bekend om zijn magistrale uitbeelding van historische taferelen en kledinggenres. Zijn werk hangt momenteel in diverse musea, o.a. in Nantes, Rouen, Sydney en New York.