ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Vergoncey

Vergoncey, een oase van rust
Vergoncey is een kleine gemeente in het departement La Manche, kanton Saint-James en is de meest noordelijk gelegen van het kanton. Het dorpje ligt ca. 6,5 km ten noordoosten van Saint James.
Het dorpje is in de vorm van een ster gebouwd om de kerk en het kerkhof in de kijkrichting naar de Mont Saint-Michel.
Het standbeeld van Saint-Clair, voormalig heerser over Vergoncey, waakt nog steeds over zijn volk.

Het gemeentehuis, zelfs ingericht voor rolstoelen
Vergoncey is te bereiken vanuit Saint-James door in westelijke richting de D 30 te volgen tot in La Croix-Avranchin en daar de D 363 te nemen.

De 18de eeuwse kerk
In 2006 telde Vergoncey 215 inwoners. De oppervlakte van de gemeente beslaat 7,73 km², wat betekent een bevolkingsdichtheid van 28 inwoners per km². Sinds 1962 is de bevolking terug gelopen van 337 tot het huidige aantal van 215 inwoners.

De bevolking leeft voornamelijk van de opbrengst van de landbouw. Er zijn een paar kleine bedrijven gevestigd.

Voor toeristen is het een leuke gemeente. De omgeving nodigt uit tot het maken van fietstochten. Op alle boerenbedrijven bent u welkom om daar uw vakantie te vieren.

In de omgeving zijn een aantal leuke bezienswaardigheden. Maar buiten de warme bakker moet u voor uw dagelijkse inkopen naar een andere gemeente.

De oude kerk van Vergoncey is afgebroken en een nieuw werd gebouwd in de 18de eeuw. In 1843 werd hier een belfort aan aangebouwd.

Als u op zoek bent naar absolute rust en stilte is Vergoncey een waardige oase van de door u verlangde rust.