ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Saint-Aubin-de-Terregatte

De hoofdstraat

De 18de eeuwse kerk
Saint-Aubin-de-Terregatte is een kleinere gemeente in het departement La Manche, Kanton Saint-James.

De toevoeging komt van Terra Gatte, hetgeen verwoeste grond betekent, wat terug voert tot de oorlogen tussen Bretagne en Normandië.

Langs Saint-Aubin-de-Terregatte stroomt het riviertje de Beuvron, dat iets verder samenvloeit met de Sélune. Hier is de natuur nog ongerept en schitterend om te wandelen en te fietsen.

Het gemeentehuis
Het dorp ligt op een heuvel op ca. 7 km. ten noordoosten van Saint-James en is te bereiken door de stad aan de oostelijke zijde te verlaten via de D 30, na ongeveer 1 km. linksaf te slaan naar de D 78 en op het einde hiervan rechts af te slaan de D 178 te volgen.

Saint-Aubin-de-Terregatte telde in 2006 684 inwoners. De oppervlakte van de gemeente is 20,7 km² wat neerkomt op een bevolkingsdichtheid van 33 inwoners per km².

Het merendeel van de bevolking is agrariër van beroep, hoewel en een kleine middenstand aanwezig is. Ook haalt het dorp inkomsten uit de toeristenindustrie.
Binnen de gemeente is een camping, een aantal vakantiehuizen en mogelijkheden tot boerderijvakanties.

De kerk dateert uit de 18de eeuw. De toren werd gerenoveerd in de 21ste eeuw. De kerk heeft een schitterend gebeeldhouwd altaar en in het gebouw is een prachtig standbeeld aanwezig van St. Apolline, bewaard gebleven uit de 15de eeuw.