ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Taart van Andouille van Vire met Camembert.

Taart van Andouille van Vire met Camembert.

Dit keer willen wij u met een echte Normandische specialiteit kennis laten maken. Andouille. Misschien heeft u de naam wel eens gehoord of deze vleesspecialiteit zien liggen, maar wat is het eigenlijk?

Andouille is van oorsprong een Franse worst die vooral werd gemaakt in Normandië en Bretagne. Er zijn van deze worstsoort tal van variëteiten ontwikkeld. In het merendeel worden delen van het maag-darmsysteem van een varken, zoals maag, dunne en dikke darm verwerkt. Dit geeft de wordt een typische, penetrante smaak die niet door iedereen op prijs wordt gesteld. Toch is het Andouille net als met sommige kaas soorten. Ondanks de geur is de smaak voortreffelijk.

 

Wat heeft u nodig:

600 gram andouille uit Vire

150 gram gerookt borstspek

100 gram Normandische boter

Een Camembert

150 gram bladerdeeg met boter

Een blad bakpapier

Uien

 

Maak de uien schoon en snij ze in kleine snippers. Bak deze in de boter op een lage pit tot het een moes is geworden. Voeg dan het gesnipperde spek toe en laat alles onder een gesloten deksel ongeveer 25 minuten garen waardoor het vocht van de uien inkookt.

Maak van het bladerdeeg 4 deegbodems van 18 tot 20 cm. Diameter. Laat deze tussen twee patisserieplaten gedurende 10 minuten bakken op een temperatuur van 170°.

Smeer een soeplepel van de uien/spekmoes uit over de taartbodems. Snij de plakjes andouille door twee en schik de dunne schijfjes, net als bij een appeltaart op de bodem.  Leg ze vast met mooie stukjes camembert.

De taartjes gedurende zes tot zeven minuten verwarmen in de oven bij een temperatuur van 160°.

 

Dien ze warm op met een salade van veldsla of postelein.

 

Eet smakelijk.

 

Voor meer recepten, kijk op: http://ma-deuxieme-vie.com/frankrijk/31/0/0/culinair