Uw nieuwe Franse woning
Heeft u uw oog laten vallen op een huis in Frankrijk? Gefeliciteerd! Maar waar moet u rekening mee houden? Op de volgende pagina’s kunt u een aantal goede adviezen vinden.
Maar voordat u uw definitieve beslissing neemt zijn er talloze vragen die kunnen opkomen. Om er maar een paar te noemen:
- Hoe koopt men een huis in Frankrijk?
- Kunt u de informatie van de eigenaar of makelaar vertrouwen?
- Bent u onzeker over de staat waarin het huis verkeert.
- Kunt u uw plannen met het huis wel realiseren?
- Hoe weet u zeker dat het koopcontract in orde is?
- Hoe wordt het erfrecht geregeld?
- Wat moet u doen om het huis te financieren?
- Waarom is het goed het huis te laten inspecteren?
- Denkt u er over te gaan verbouwen of te renoveren en wilt u eens over uw plannen praten?
- Hoe vindt u de juiste vakmensen en wat zijn de procedures en vergunningen?
Er zijn websites waarop u algemene informatie kunt krijgen over het kopen van een huis in Frankrijk maar ieder geval is anders. Een persoonlijk gesprek kan verhelderend zijn.
Ma-Deuxième-Vie stelt u in de gelegenheid, tegen een geringe vergoeding, met onze juridische, notariële, financiële en bouwkundige experts te praten. Alle experts zijn uiteraard gekwalificeerd en volledig onafhankelijk. Zij kunnen u op weg helpen.
Zijn er andere zaken die u wilt bespreken? In de meeste gevallen hebben wij de expert. Mocht het echter gaan om een zeer specifiek geval dan vinden wij de juiste deskundige voor u.
Misschien wilt u alleen maar eens praten met iemand over wonen in Frankrijk? In dat geval brengen wij u in contact met iemand die al jaren in Frankrijk woont waarmee u gewoon eens gezellig kan praten.
Wat is er mis met de Franse huizenmarkt.
De prijs voor een huis in Frankrijk kan tegen aanzienlijk verschillende prijzen worden aangeboden. Hoe kan dit en hoe zit het?
Voorzichtigheid troef.
Het is schijnbaar makkelijk om een huis in Frankrijk te kopen van twee ton. Leuk huis, mooie omgeving, enthousiaste makelaar en zelfs een buurman die zich heel positief opstelt. Maar toch…
Bouwkundig inspecteur
Over een bouwkundige inspectie bestaan soms misverstanden. Een bouwkundige inspectie is niet verplicht.
Dossier Diagnostic Technique
Wat is een technische inspectie, wie voert hem uit en hoe betrouwbaar is dit.
Structurele inspectie van een huis
Fundering, muren, lateibalken en bogen. Samen bepalen ze de stevigheid en structuur van uw (toekomstige) woning. Maar hoe stevig is het huis werkelijk?
Bouwkundige inspectie en hypotheek
Een goed uitgevoerde en complete technische inspectie kan het verkrijgen van een hypotheek aanzienlijk vergemakkelijken.
Problemen met de verbouwing, de aannemer houdt zich niet aan zijn woord.
Je zit midden in de verbouwing, maar plotseling komt de aannemer niet meer opdagen. In Frankrijk helaas geen onbekend fenomeen
Thermografisch onderzoek
Ieder huis verliest warmte. Dat is puur energieverlies en dus slecht voor het milieu en uw portemonnee.
Certificat d’Urbanisme.
Als u in Frankrijk gaat bouwen of verbouwen zijn er flink wat regels waar u zich aan dient te houden. Een deel van die regels zijn samengevat in het “Certificat d’Urbanisme”
Isolatie
Eigen haard is goud waard. Maar dan moet het wel comfortabel goud zijn. Om dat te bereiken, hierbij wat tips en wetenswaardigheden over isolatie.
Diverse isolatiematerialen
Isoleren is niet dat je "even" doet. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat aangebracht isolatiemateriaal jaren dienst doet. Maar welke keuze moet je maken op welke plaats?
Isolatie aan de buitenzijde
Vaak wordt gedacht dat isoleren aan de buitenzijde van een woning niet effectief is. Vooral in Frankrijk is dat het geval. Maar kan wel degelijk zijn geld opleveren.
Vochtproblemen in een huis
Vocht is een veelvoorkomend probleem vooral in oude Franse huizen. Maar hoe herken je het en wat is er aan te doen?
Uniform logo bij belastingvoordeel.
Er gaat iets veranderen in Frankrijk. Belastingvoordeel en subsidies voor veranderingen een aanpassingen aan woningen gaan op de schop.
Houtverwarming, hoe lang nog?
Heerlijk, languit met je voeten op een bankje voor de open haard. Toch staan er veranderingen op stapel.
Energielabels A-G voor woningen in Frankrijk.
Net als in Nederland is bij de verkoop van een woning in Frankrijk, de verkopende partij verplicht een energielabel te overleggen. Kloppen die labels echter wel?
SPANC – de openbare dienst voor niet-gemeenschappelijke rioolzuivering.
In tegenstelling tot Nederland, waar elke woning is aangesloten op het openbare riool, kent men in Frankrijk de particuliere rioolzuiveringsystemen. Hoe werkt dit fenomeen?
Op zoek naar de septic tank.
Bij het kopen van een huis in Frankrijk, wordt de staat van de septic tank regelmatig over het hoofd gezien. Toch een belangrijk onderdeel!
“Bon de Reception”
De “bon de reception” is een afleverbon. Veel huis eigenaren weten niet dat die bon bestaat, laat staan wat het belang ervan is.
Zelf klussen of laten doen. Artisan of beunhaas?
Als u een (tweede) huis in Frankrijk heeft gekocht is het vanzelfsprekend dat er bepaalde dingen zijn die u niet aanstaan. Dat kan verschillen van een kleur muur die niet bevalt tot het aanbrengen van isolatie om financiële redenen. Maar dan reist de vraag, doet u het zelf of laat u het doen?
Betrouwbare artisans
U heeft een verbouwing gepland. Maar hoe ziet u het verschil tussen een artisan en een beunhaas?