ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Subligny

Gezicht op Subligny

De feestzaal

O.L.V kerk
Subligny is een kleine gemeente in het arrondissement La Haye-Pesnel, arrondissement Avranches (La Manche). Het is de meest zuidelijk gelegen gemeente in dit kanton.

U bereikt Subligny door de A84 bij Villedieu te verlaten bij afrit 37. Hier volgt u de D924 tot Beauchamps om vervolgens de D7 te volgen.

Subligny is een kleine gemeente. Het telt 327 inwoners (2007) en heeft een oppervlakte van 8 km▓ wat neerkomt op een bevolkingsdichtheid van 41 inwoners per km▓.
De inwoners leven voornamelijk van de landbouw en veeteelt.

Enige tijd geleden hebben de beide winkeltjes hun deuren noodgedwongen gesloten. Een paar jaar later ondergingen de kleuterschool en de basisschool het zelfde lot. U bent dus voor uw inkopen aangewezen op La Haye-Pesnel.

Ondanks alles is door particulier initiatief de tennisbaan, als enige sportaccommodatie, behouden gebleven. Wel worden in Subligny regelmatig diverse activiteiten georganiseerd, veelal voor de wat oudere inwoners.

Het dorp ligt gegroepeerd rond de Onze Lieve Vrouwekerk. Dit romaanse bouwwerk stamt uit de 12de eeuw. In de 14de eeuw werd ze uitgebreid en de uiteindelijke vorm waarin ze nu bestaat stamt uit de 17de eeuw. In de kerk zijn de beelden van de heiligen St. Comes en St. Damien uit de 17de en 18de eeuw een bezienswaardigheid.

Het nieuwe gemeentehuis
Dat Subligny ondanks haar kleine inwonertal geen gemeente is die stilstaat dus achteruitgaat moge blijken uit het gegeven dat de feestzaal onlangs werd gemoderniseerd en het nieuwe en moderne gemeenthuis dat in 2005 werd gebouwd.
Subligny is een leuke gemeente.