Le Tanu
Op het kruispunt van wegen
Onze Lieve Vrouwe Kerk in La Tanu
De hoofdingang
visgraad metselwerk
U bereikt La Tanu door de A84 bij Villedieu via afrit 37 te verlaten. Dan neemt u de D924 richting Granville om bij Champrepus links af te slaan de D579 om na 500 meter de D309 te nemen.
Le Tanu ligt midden in een landelijk gebied, wat het aantrekkelijk maakt voor wandel- en fietstochten. Vanwege de ligging vlak bij de D924, bent u bijna onmiddellijk in Villedieu of Granville.
Le Tanu in zijn huidige vorm is ontstaan door in 1972 de gemeente Le Tanu en Noirpalu samen te voegen. In 2007 bestond de bevolking uit 329 inwoners. De oppervlakte van de gemeente is 10,1 km² wat betekent een bevolkingsdichtheid van 33 inwoners per km².
Het merendeel van Les Tanuais leeft van landbouw en veeteelt. Er is nauwelijks middenstand.
Door het samenvoegen van de gemeente zijn er twee kerken. Le Tanu heeft de 12de eeuwse kerk van Onze Lieve Vrouw.
Een indrukwekkend, in romaanse stijl opgetrokken gebouw. Maar met een bijzonderheid. De manier waarop de stenen zijn gemetseld noemt men opus spicatum of visgraad metselwerk.
Deze kerk is gebouwd aan de rand van een diep ravijn, die de kerk iets bergachtigs geeft en een zekere huivering oproept.
De Johannes de Doper kerk van Noirpalu stamt uit de 18de eeuw en is uitwendig minder fraai. Daar staat tegenover dat het inwendige van de kerk bijzonder goed is geconserveerd en van een speciale schoonheid.
Een bezoek aan deze kerken is zeker de moeite waard. Wel dient u vooraf even een afspraak te maken.
Johannes de Doperkerk
en het hoofdaltaar