ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Le Mesnil-Ozenne

Een weldadig dorpje

Duidelijk informatiebord

Plaquette van de vereniging


Het gemeenthuis dat een prijs verdient
Le Mesnil-Ozenne is een klein dorp in het departement Manche, kanton Ducey en ligt ca. 6 km oost van Avranches.
Het is te bereiken via de D 5 om vandaar rechts af te slaan de D 106 op.

Het aantal inwoners van Le Mesnil-Ozenne bedraagt 138 (1999). Het merendeel van de bevolking leeft van de landbouw of zuivel. Een aantal bewoners heeft werk gevonden in de nabijgelegen steden.

De gemeente bestaat uit Le-Mesnil-Ozenne en een aantal kerkdorpen en beslaat een oppervlakte van 4,5 km▓ en de bevolkingsdichtheid is 30,7 inwoners per km▓. Aan de rand van het dorp staat een mooi informatief bord waarmee men u alles tracht duidelijk te maken.

De bewoners zijn trots op hun gemeente en hun patrimonium. Gezamenlijk hebben zij een vereniging opgericht die via allerlei evenementen en rommelmarkten, tracht geld in te zamelen voor de restauratie en onderhoud van hun belangrijkste gebouwen. Waar een klein dorp groot in kan zijn!

De kerk van de H, Theresia
Dat onderhoud is de eerste plaats zichtbaar aan het prachtige gemeentehuis. Aan de rand van het dorp, midden in een mooi aangelegde tuin, met heerlijk groen.

Het meest verbazend is echter dat een zo kleine gemeenschap kans heeft gezien de oude Gotische kerk, gewijd aan de H. Theresia, in haar schitterende oude glorie te herstellen. In een periode gelegen tussen 2003 en 2009 is deze, zowel in- als exterieur volledig onder handen genomen. Met een geweldig resultaat.

Buiten de ongelooflijke betrokkenheid van haar inwoners en hun trots op hun bezit, is Le-Mesnil-Ozenne een dorpje waar verder niet veel over valt te vertellen. Toch is deze gemeente uw bezoek meer dan waard. Een gemeente om te willen wonen.