ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Ger

De grote lagere school
Ger is een gemeente in het departement La Manche, in de noordelijkste punt van het kanton Barenton. Vanuit het noorden is Ger te bereiken door bij Guilberville (afrit 40) de A 84 te verlaten en de N 174 tot Vire te volgen. Daar neemt u de D 977 tot Sourdeval om links de D 82 te volgen.

De dichtstbijzijnde grote steden zijn Vire en Fler.

Ger is gelegen op een hoogte van 309 meter boven de zeespiegel in een schitterend natuurgebied waarin de riviertjes la Cance en La Sonce de heel bepalend is voor het landschap.

Ger telt 863 inwoners (2006) welke worden aangeduid met de naam Gérois en Géroises. De oppervlakte van Ger bedraagt 39,7 km² wat neer komt op een bevolkingsdichtheid van 22 inwoners per km².
De meeste inwoners van Ger leven van de opbrengst van de landbouw.

Momenteel voert de gemeente een verkavelingsprojekt uit met het doel lichte industrie aan te trekken.

Ger is een prettig dorpje waar het centrum wordt gedomineerd door de vroeg 20ste eeuwse kerk. De meeste zaken zijn vertegenwoordigd, een bakker, slager, een supermarkt, een kleine doe-het-zelfhandel en zelfs een kapsalon.
De gemeente heeft een postkantoor en op het gemeentehuis worden tal van diensten aangeboden.

In Ger kunt u goed terecht voor een hapje en een drankje. In de gemeente zijn twee redelijke restaurants en drie cafés.

Het Musée de la Poterie
Het Musée de la Poterie
Ger is vooral beroemd om het daar gevestigde aardewerkmuseum. Dit museum is het levende bewijs van een bloeiende bedrijfstak in Normandie. In het gehucht Placître, een oud pottenbakkersstadje even buiten Ger kunt u de verschillende stadia van het ontstaan van de beroemde kruiken bezichtigen.

Van de vroege 14de eeuw tot in de 20ste eeuw waren grote aantallen mensen werkzaam in deze bedrijfstak. Op het hoogtepunt meer dan 700. Het aardewerk van Ger werd tot ver over de landsgrenzen uitgevoerd.