ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Saint Martin-des-Champs

Rue de la Baie

De kerk van St. Martin des Champs
Saint-Martin-des-Champs is de tweede grootste gemeente van het arrondissement Avranches. Het ligt in het zuid oosten nagenoeg vast gebouwd aan Avranches. Het is vanuit het centrum van Avranches te bereiken via de Rue de la Division Lecrec, de Avenue du Rocher en dan linksaf via de Rue du Stade. De afstand bedraagt ca. 4 kilometer.

Via de A84 gaat u de N175 op. U neemt dan de afslag Avranches Centre. Op de rotonde gaat u terug richting Avranches. Op de volgende rotonde slaat u rechts af en volgt u Saint-Martin-des-Champs.

Saint Martin, zoals het in de volksmond wordt genoemd, is een licht groeiende gemeente. Er wordt op dit moment veel nieuwbouw gepleegd en veel oudere huizen worden gerenoveerd. Het dorp wordt gekenmerkt door brede, promenadeachtige straten met schitterend onderhouden en beplante bermen.

Het dorp is schoon en straalt rust en rijkdom uit. Het wordt momenteel veel betrokken door forensen die werkzaam zijn of hun bedrijf hebben in Avranches.

De gemeente telt 2.400 inwoners (2.400) en beslaat een oppervlakte van 6,5 km². De bevolkingsdichtheid is 270,8 inwoners per km².

Fète du Mugue
Net buiten de stad bevindt zich een groot overdekt winkelcentrum genaamd Zone Commercial de la Baie. Naast een gigantisch supermarkt/warenhuis bevinden zich hier diverse kleinere winkels, waaronder kledingzaken, tijdschriftenwinkels, een fotoshop, telefoonwinkel en diverse koffie bars. Hier kunnen kooplustigen zich best een volledige dag vermaken.
Tegenover het winkelcentrum zijn nog enige zaken gesitueerd waaronder een groot tuin- en tuin inrichtingcentrum. Naast het winkelcentrum bevindt zich een tankstation waar de prijs van brandstof gemiddeld 12 tot 13 eurocent lager is dan aan andere pompen.

Op de zondag van week 17 wordt hier een zolderverkoop gehouden. In ongeveer 75 kramen worden diverse zaken aangeboden. Op de zondag van week 37 vind hier een grote auto- en onderdelenmarkt plaats. Hieraan wordt door ongeveer 200 exposanten deelgenomen.

Winkelcentrum buiten Saint Martin
Opgefleurd door Franse doedelzakmuziek
Gemeentehuis van Saint-Martin-des-Champs