ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

La Godefroy

De “Eglise Notre Dame”
La Godefroy is een kleine gemeente in het departement Manche, kanton Avranches en ligt bijna vast aan Avranches. Komende vanuit Avranches is La Godefroy te bereiken via de D 5 of de D 47 om vervolgens links af te slaan de D15 op.
La Godefroy is een “Commune Patrimoine” wat wil zeggen dat het aan enkele kleine gehuchten is gekoppeld en een soort “Culturele Hoofdstad” is.

De kerk, opgetrokken in Romaanse stijl en daterend uit de XVI eeuw werd op 13 juli 1944 zwaar beschadigd door een neergestort Duits vliegtuig, maar is inmiddels weer geheel gerestaureerd.

Interieur van de kerkVan zijn handel.
Het dorp telt 155 inwoners (1999) en heeft een oppervlakte van 3,7 km².
De bevolkingsdichtheid is 41,9 inwoners per km².

Ook van La Godefroy kan men zeggen dat het niet veel om het lijf heeft. Er zijn geen winkels, geen medische voorzieningen en er is geen openbaar vervoer. Dit moet men niet zien als een gemis. Immers, Avranches ligt op een steenworp afstand. Met eigen vervoer kost het ongeveer 7 minuten.

Een keer per jaar, op de derde zondag van mei, viert het dorp feest. Iedereen kan meedoen aan het gemeenschappelijk open lucht ontbijt om daarna deel te nemen aan een vooraf uitgezette ponyrit.
Kasteel “Le Logis du Plessis”daterend uit 1504
In de omgeving van La Godefroy bevinden zich een aantal aardige kasteeltjes waarvan de meesten nog bewoond worden. Het bekendste is wel Kasteel Le Logis du Plessis. Op zich zijn deze kastelen een bezoekje waard.

Gemeentehuis La Godefroy
Le Godefroy is een fris en goed onderhouden dorp waar het goed toeven is. De bewoners zijn vriendelijk en hulpvaardig. Opvallend is hun trots op hun dorp.