ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Diverse partijen

Voor u een droom, Voor hen dagelijkse sleur

Bij de aankoop of verkoop van onroerend goed in Frankrijk moeten een groot aantal zaken worden geregeld. Het feit dat u op grote afstand zit van La Manche is een extra belemmering.
U kunt zelf veel doen, maar het is onmogelijk om elke dag even op en neer te wippen.

Het is dus niet te vermijden dat u met derden te maken krijgt. En dat zijn partijen die wellicht niet dezelfde belangen hebben als u en zeker uw droom niet delen.

Gelukkig zijn er een aantal professionele begeleiders die als groep samenwerken om u met alle aspecten van het gehele koop- en verkoopproces bij te staan. Voor deze experts is het gewoon hun dagelijkse werk om u uw grote en kleine zorgen uit handen te nemen en ergernissen te voorkomen. Zij behartigen uw belangen en zorgen er voor dat het hele proces minder ingrijpend en emotioneel zal zijn. 

Daarom willen wij u toch even kennis laten maken met de partijen die een rol kunnen spelen in het proces. Het is niet zo dat in elk geval iedere partij zich met uw zaak moet bemoeien, maar vaak toch wel.
 

Koper

Koper

Op deze website beperken wij ons tot de particuliere koper van onroerend goed in Frankrijk. Voor professionele handelaren in onroerend goed en voor bedrijven welke onroerend goed kopen als bedrijfspand of bedrijfsmiddel gelden gedeeltelijk andere gewoonten en regels.

Verkoper

Verkoper

Soms willen toekomstige huiseigenaren in hun enthousiasme nog wel eens een heel belangrijk ding vergeten. Het is uiteindelijk nog steeds de verkoper die bepaald of hij zijn huis tegen de geboden prijs en voorwaarden wil verkopen. Zolang er geen compromis de vente is getekend, staat het de verkoper vrij om een bod niet te accepteren.

Makelaar

Makelaar

De makelaar werkt in principe voor de verkoper. Hij heeft van de verkoper een mandat de vente gekregen. Natuurlijk kan hij ook voor een koper werken. Dit gebeurt dan via een mandat de recherche. Dat laatste komt in veel mindere mate voor.

Notaris

Notaris

Als koper heeft u altijd het recht om uw eigen notaris te kiezen. Ongeacht wat de verkoper of zijn makelaar u proberen wijs te maken. U gaat toch niet automatisch in zee met een notaris die goede vrienden blijkt te zijn met zowel de verkoper als de makelaar?

Hypotheek en financiering

Hypotheek en financiering

Hypotheek en financiering

Franse hypotheken op absoluut laagterecord.

Franse hypotheken op absoluut laagterecord.

Als u er ooit over hebt gedacht om een huis in Frankrijk te kopen, dan is het nu het juiste moment.

De verhuizer

De verhuizer

De knoop is doorgehakt. Maar bij uw vertrek naar Frankrijk komt er nogal wat kijken. Uw inboedel moet worden overgebracht, maar doet u dat zelf of laat u het doen door een specialist. Is alles goed verzekerd? Laat u bij dit belangrijke onderdeel van uw vertrek goed begeleiden.

Gemeente

Gemeente

Als koper van onroerend goed in La Manche kunt u op zijn minst op vijf verschillende manieren in aanraking komen met de gemeente. Vergeet daarbij nooit dat de burgemeester, na de President van de Republiek de machtigste man is van Frankrijk.

Safer

Safer

Een Safer is een instelling die het u moeilijk kan maken een aankoop te verrichten en zelfs kan verhinderen.