ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

27 januari – Carrefour wordt de grootste van Europa.

27 januari – Carrefour wordt de grootste van Europa.

Op 27 januari 2000 maakten de supermarkt ketens Carrefour en Promidès bekend dat ze gingen fuseren. Deze gigant wordt door de fusie de grootste retailer van Europa en de nummer twee in de wereld. De fusie wordt bekend gemaakt in Mondeville, in de buurt van Caen, waar de sociale hoofdzetel van het bedrijf is gevestigd.

De nieuwe combinatie zal een omzet hebben van ongeveer 48 miljard euro per jaar. Is dat groot? De grootste supermarkt keten ter wereld, het Amerikaanse Wall-Markt heeft een omzet die twee keer zo groot is.

Toch wordt Carrefour een aanzienlijk bedrijf. Samen met Promidès omvat het bedrijf in Europa 8.000 winkels waar in totaal 200.000 mensen hun boterham verdienen.

Carrefour ontwierp haar concept voor de supermarktformule in 1993. De eerste supermarkt opende haar deuren In Sainte-Geneviève-des-Bois, ten zuiden van Parijs. Later werden de supermarkten die zich alleen op de markt van levensmiddelen begaven, uitgebreid tot hypermarkten. Het assortiment werd uitgebreid met kleding, elektronica en huishoudelijke producten.

De grootste Carrefour Hypermarché werd geopend in 1972 en bevindt zich bij Villiers-en-Bière. Deze winkel heeft een oppervlakte van 25.000 m².

 

Omdat het steeds groter moet, is Georges Plassat onlangs aangesteld als nieuwe CEO. Vooral voor het stafpersoneel heeft dit grote gevolgen. Tal van medewerkers op het hoogste echelon zijn inmiddels al de laan uitgestuurd.