ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Goutez fermier, eet smakelijk!

Goutez fermier, eet smakelijk!

Enige weken geleden is Goutez fermier, een vereniging opgericht door acht boeren in de buurt van de Mont Saint-Michel. Hun doelstelling is om het werk en de producten van lokale boeren en ambachten te bevorderen en verkoop aan particulieren te stimuleren.

 

Om de zaak goed te stroomlijnen is besloten om een centraal verzamelpunt te creëren waar deelnemende producenten hun lekkernijen afleveren. Daar worden de bestellingen verzameld en verstuurd. Inmiddels hebben zich een aantal andere boeren aangesloten bij deze organisatie waardoor het aantal al op 15 deelnemers staat. Wekelijks komen er nieuwe leveranciers en producten bij.

 

De doelstelling van de organisatie is de smaak van lokale producten, met behoud van de authenticiteit en ambachtelijkheid aan iedereen aan te kunnen bieden. Er is een breed scala van producten samengesteld, variërend van  vlees en vleesproducten tot heerlijke confituren. Maar het unieke van het concept is, dat de collectie steeds wisselt.  Steeds worden seizoensgebonden producten aangeboden.

 

 

Om u een idee te geven van de deelnemers en hun specialiteiten:

Voor vlees en vleesgerechten: Exploitation du lycée agricole de la baie du Mont Saint-Michel Saint-Hilaire du Harcouët - Sylvie LECORDIER -  Le Mesnil Adelée - Ferme de la Pallière -  Domjean - Ferme de Brédeville - Coudeville sur Mer - EARL Chapdelaine I.P – Brecey - Artisan boucher (VBA) – Avranches - Foie Gras FROM MONT -  Moidrey - Ferme de l'Hôtel Fauvel -  Saint-Maurice en Cotentin

 

Fruit en groentenproducten:  Ferme de la Provostière - Aucey la Plaine - Les Serres de Belle Épine - Saint-Brice de Landelle - Verger Ste-Anne - Buais

 

 

 

De initiatiefnemers

 

Zuivelproducten: Ferme de la Belle Etoile - Saint-Senier sous Avranches

Olien: Ferme du Val Joie – Cerences

 

Cidricole producten:  Cave de Mirande - Saint-Aubin de Terregatte

 

Maar als u meer wil weten en de mogelijkheden wilt ontdekken, kijk dan even op: www.goutez-fermier.fr