ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Documentatie over Frankrijk bestellen en downloaden

Documentatie over Frankrijk bestellen en downloaden

 

Als u op zoek bent naar kaarten of brochures over Frankrijk, dan bent u bij het Frans Bureau voor Toerisme aan het juiste adres. Zij beschikken voornamelijk over algemene documentatie van Frankrijk en over algemene brochures en/of toeristische kaarten van de verschillende Franse regio's.

Bij algemene documentatie kunt u denken aan de volgende brochures en kaarten:

 

Plus France gids: een gids boordevol tips van de Plus France gidsen over vakanties met cultuur, fietsen, gastronomie, kamperen, naturisme, natuur, kust, steden en wijn.

 

Brochure "Zin om Frankrijk te ontdekken": 32 pagina's boordevol informatie over 10 ontdekkingstochten door Frankrijk, waarbij informatie over steden, cultuur en wijngebieden elkaar afwisselen. De focus van de brochure ligt op de Franse wijnstreken en wijngaarden.

 

Algemene wegenkaart van Frankrijk waarop u per regio informatie vindt over bezienswaardigheden en activiteiten. De contactgegevens van de regionale VVV kantoren staan ook vermeld op de kaart.

 

Wijnkaart van Frankrijk: een kaart van Frankrijk waarop de verschillende wijngebieden worden weergegeven. Per wijngebied wordt informatie vermeld over de wijnen, activiteiten en bezienswaardigheden op het gebied van wijntoerisme. Ook vindt u de contactgegevens van onder andere VVV kantoren en een selectie van de te bezoeken wijnkelders op de kaart.

 

Wintersportkaart van de Franse skigebieden: op de kaart worden de circa 100 skidorpen aangeduid. In een overzicht worden deze skidorpen vermeld inclusief contactgegevens van de VVV kantoren. Aan de hand van verschillende categorieën kunt u zien welke wintersportbestemmingen aan uw wensen voldoen (authentieke skidorpen, familiebestemmingen, enzovoorts). Verder geeft de kaart informatie over de aaneengesloten skigebieden (hoe zijn de pistes met elkaar verbonden, de hoogtes en aantal skibare kilometers) en vindt u praktische informatie over bijvoorbeeld bereikbaarheid en bus transfers van de luchthavens naar de skidorpen. Meer informatie over de wintersportkaart van France Montagnes kunt u vinden op deze pagina.

 

Verder hebben zij van de meeste regio's algemene brochures en/of toeristische kaarten beschikbaar. In sommige gevallen kunnen zij ook een accommodatiebrochure of een folder over fietsmogelijkheden in een bepaalde regio toesturen. Tevens beschikken ze over documentatie van een aantal Franse departementen. Parijs mag natuurlijk niet ontbreken: u kunt plattegrondjes bij hen bestellen waarop de bekendste bezienswaardigheden worden aangeduid, evenals een overzicht van het metro- en RER-netwerk in Parijs.

Als u wilt bekijken welke documentatie wij kunnen toesturen, en welke documentatie u via onze website kunt downloaden, verwijzen wij u graag door naar onze voormalige website voor ons brochureoverzicht
Als u documentatie wilt bestellen, of als u vragen heeft over het downloaden van brochures, kunt u contact met hen opnemen door in het Nederlands een e-mail te sturen naar info.nl@atout-franc

 

Deel deze link op Facebook