ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Vreemde talen leren is goed voor je

Frans, een mooie maar ook moeilijke taal. Als iemand nu Frans tegen je zou spreken, zou je er waarschijnlijk helemaal niks van verstaan. De woorden ‘Oui’ en ‘Croissant’ kennen we allemaal wel, maar daar blijft het dan ook bij. Ga je binnenkort op vakantie naar Frankrijk? Of heb je een tripje Parijs op de planning? Dan kan het heel handig zijn om de Franse taal een beetje onder de knie te krijgen.

Vreemde talen leren is goed voor je

Bijna iedereen zou wel een vreemde taal willen leren. Frans spreken staat dan ook bij velen op de bucketlist, maar toch komt het er maar niet van. Elke keer verzin je weer excuses, maar nu de vakantie er aankomt,  heb je geen smoesjes meer. Nu is het moment om de Franse taal te leren kennen.

 

Wist je dat het leren van vreemde talen erg goed voor je is? Het geeft je zelfvertrouwen namelijk een boost, je kunt nieuwe vrienden maken in Frankrijk of zelfs toeristen in Nederland de weg wijzen in het Frans. Maar ook voor je hersenen is het goed. Je geheugen wordt namelijk beter als je meerdere vreemde talen spreekt, cool toch?

 

Goed voor je carrière

Maar het leren van de Franse taal is niet alleen goed voor je geheugen en zelfvertrouwen, de wereld gaat pas voor je open als je een andere taal leert spreken. Je kunt namelijk in een ander land gaan wonen, werken of studeren. Je zult veel sneller een baan vinden in Frankrijk als je de taal spreekt. Maar er zijn ook vele Franstalige multinationals in andere landen waar jij aan de slag kunt gaan. Frankrijk is de vijfde economische grootmacht en is dus erg aantrekkelijk voor ondernemers en studenten, laat deze kans dus niet liggen.

 

Oui Oui Paris

Je bent vast wel eens op vakantie naar Frankrijk geweest. Frankrijk is namelijk één van de populairste vakantiebestemmingen van de Nederlanders. Maar Parijs moet je ook zeker een keer gezien hebben. Met enige basiskennis van de Franse taal is het veel prettiger om Parijs of andere steden van Frankrijk te bezoeken. Zoals je misschien wel weet zijn de Fransen niet zo heel goed in het spreken van Engels. Het kan je dus veel tijd en moeite besparen als je de Franse taal kent. De Franse taal is niet alleen nuttig in Frankrijk, ook in landen zoals Afrika, Canada en Zwitserland kan het handig zijn. Ben je al overtuigd? Ga je beginnen met het leren van de Franse taal? Je kunt dit natuurlijk helemaal zelf doen, maar met een taalcursus Frans gaat het sneller en makkelijker. Handig voor als je deze zomer nog naar Frankrijk gaat.

 

Concentratie & beter leren

Iedereen heeft er wel eens last van dat ze zich niet kunnen concentreren. Je gedachten dwalen af naar wat je vrienden in de tussentijd op sociale media hebben geplaatst, die ene nieuwe grappige kattenvideo die je collega heeft doorgestuurd, of dat verslavende spelletje op je telefoon Wanneer je je niet (goed) kan concentreren duurt leren nu eenmaal langer . Gelukkig zijn er manieren om dit op te lossen, en zijn er verschillende mogelijkheden waarop je je concentratie kan verbeteren. goed eten ,goed drinken en goedenachtrust  ,Er zijn ook oefeningen die je kan doen om je concentratie te verbeteren. Deze variëren van meditatie tot oefeningen waarbij je sommetjes moet maken. tot slot zou modafinil kopen een oplossing kunnen zijn . wat helpt bij concentratie