ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

22 juli – Eerste officiële autorace.

22 juli – Eerste officiële autorace.

Al vroeg in de 19de eeuw bouwde men voertuigen die werden aangedreven door een stoommachine of een motor die draaide op waterstof. In 1885 ontwikkelde de Duitser Gotlieb Daimler zijn eerste hogesnelheidsverbrandingsmotor. Hierop vroeg hij patent aan. De motoren van Daimler bleken eenvoudig te gebruiken. Gebruikers van stoomvoertuigen moesten constant de waterdruk in de gaten houden. De rijders met een Daimlerblok hoefden slechts gas te geven.

De grootste verbeteringen aan de zware oliemotor werden ontwikkeld door Rudolf Diesel. Deze kreeg zijn eerste patenten in 1892.

Tegen het einde van de 19de eeuw was de verbrandingsmotor uitgegroeid tot de grote concurrent van de stoommachine in de industrie en het transport.

Het was weer een Duitser, Carl Benz, die in 1885 een (driewiel)auto bouwde die was uitgerust met een benzinemotor. Dit voertuig was de start voor de ontwikkeling en doorbraak van dit type verbrandingsmotoren.

Op dat moment kwam de ontwikkeling van auto’s met verbrandingsmotoren in een stroomversnelling. Ook in Frankrijk ontstonden autofabrieken.Daimler introduceerde zijn tweecilinder V-motor.

Het racen en de auto-industrie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De basis voor de autosport van vandaag begon in 1887 met een “race” tussen Neuilly-sur-Seine en Versailles. Hoewel race, het was meer een parade van auto’s die zich statig en langzaam over de weg begaven. Ze werden heel toepasselijk “voitures sans chevaux” genoemd, in de volksmond “teufs-teufs”.

Maar de basis voor de hedendaagse autosport werd in 1894 gelegd door een groep van autoliefhebbers die de eerste race ooit reden.

We gaan terug naar 22 juli 1894, ruim 120 jaar geleden. Op die dag organiseerde de krant “le Petit Journal” een wedstrijd over 126 km. van Parijs vaar Rouen. 102 potentiele deelnemers schreven zich in. Maar het ging bij deze wedstrijd niet alleen om snelheid. Stuurmanskunst, betrouwbaarheid en rijcomfort speelden een net zo belangrijke rol. Ook werd gekeken naar de prijs van een auto, ze moesten relatief goedkoop zijn.

Daarom werden alle ingeschreven deelnemers eerst onderworpen aan een driedaagse test. Uiteindelijk was dat een goed idee. Van de 102 ingeschrevenen werden er slechts 21 als deelnemer tot de race toegelaten.

De snelste voertuigen bereikten een gemiddelde snelheid van 21 km. per uur. Onderweg werden ze opgehouden door obstakels, auto’s defect waren geraakt en de weg blokkeerden, maar werden uitbundig toegejuicht door een groot publiek.  Zes uur na het vertrek uit Parijs bereikten 17 deelnemers Rouen. De zege moest worden gedeeld door Albert Lemaître en Auguste Doriot van het team van Peugeot en de zelfstandige autobouwers Paul Panhard en Ėmile Levassor.

Samen moesten ze de hoofdprijs van 5.000 francs delen.

Maar 22 juli 1894 wordt gezien als de dag waarop de autosport was geboren.