ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

16 mei – Eerste overtocht van de ferry Normandie van Ouistreham naar Portsmouth.

16 mei – Eerste overtocht van de ferry Normandie van Ouistreham naar Portsmouth.

In januari 1973 werd de diepzeehaven van Roscoff in Bretagne opgeleverd. Op dat moment werd ook sein gegeven voor de start van het bedrijf Brittany Ferries.

Alexis Gourvennec was een Bretonse varkenshouder en economisch leider die een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van Bretagne. Na de Tweede Wereldoorlog was hij een vooraanstaand militant in de beweging van de Jonge Boeren en vanaf 1961 leidde hij de Société d’Interet Collectief Agricole.

Als leider van deze groep stelde hij vijf belangrijke eisen, samengevat in een regionaal structuurplan. Zijn plan presenteerde hij aan de Franse regering aan het einde van de jaren 60 van de vorige eeuw. Het duurde tot 1968 voor de regering gehoor gaf aan zijn eisen. Deze bestonden uit:

Een modern wegennet tussen de regio en Parijs;

Het opzetten van een behoorlijk telecommunicatienetwerk;

Het verbeteren van de onderwijsvoorzieningen vooral het verder ontwikkelen van de universiteit van Brest;

De aanleg van een diepzeehaven voor Roscoff.

Gouvennec zag Bretagne als het centrum van een z.g. Keltische Boog die zich uit moest strekken langs de hele Atlantische kust. Roscoff moest een centraal punt worden voor vervoer en handel met Plymouth. Maar er was een probleem. De veerdienst zou voornamelijk worden gebruikt voor het vervoer van landbouwproducten van Bretagne naar Groot Brittannië. Geen enkele ferry maatschappij zag commerciële mogelijkheden in overtochten van Roscoff naar Plymouth. Ten einde raad richtte Gouvennec samen met gelijkgestemde zielen Brittany Ferries op.

Het bleek een succes. Naast het aanvankelijk doel, het overzetten van landbouwproducten sloeg de veerdienst ook aan bij passagiers van en naar het Verenigd Koninkrijk. Er werden andere lijnen voorzien, o.a. van Cherbourg naar Portsmouth en Southampton, tijdens het zomerseizoen van La Havre naar Portsmouth, Rosslare en Cork en van Dieppe naar Newhaven.

Maar de kamer van Koophandel van Caen voelde zich tekort gedaan. Er werd gelobbyd voor een dienst tussen Ouistreham (14 km ten noorden van Caen) en Portsmouth. Deze lijn moest een kans geven aan Calvados om het rechtstreekse toerisme te bevorderen. De doelgroep waren welgestelde Engelsen en later zou men zich gaan richten op andere doelgroepen.

Tal van nieuwsgierigen stonden op de kade van Ouistreham om de maidentrip van de Normandie op 16 mei 1992 gade te slaan. Een schip uit de nieuwe generatie van veerboten, veel comfortabeler dan de oude ferry’s en een reistijd van slechts 5 uur.

Het ging goed en eigenlijk nog wel. Maar de kanaaltunnel is een stevige concurrent.