ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

18 maart – wonderbaarlijke verschijning in Tilly-sur-Seulles

18 maart – wonderbaarlijke verschijning in Tilly-sur-Seulles

Tilly-sur-Seulles  is een klein  dorpje in Calvados. Bijna onbetekenend. Maar toch… Tal van mensen bezoeken het jaarlijks vanwege het Musée de la Bataille. Een museum dat in het teken staat van de bitterheid van de gevechten die zich tijdens de eerste drie weken na de invasie hier afspeelde.

Maar er is meer. De krant les Temps kwam op 18 maart 1896 met een merkwaardig bericht. Een klein meisje van de gemeentelijke zangschool had om omstreeks 4 uur in de middag door het raam van de school de heilige maagd gezien.

Nonnen en andere leerlingen bevestigden dat zij ook een waarneming hadden gedaan. Maria zou aan de voet van een oude boom, vlakbij de school, gezeten hebben. Zij hield het kind Jezus in haar armen en leek om een beeld te vragen.

Later zou Maria nog enige malen verschenen zijn. Maar sceptici wisten meteen te verklaren dat de oorzaak van de verschijning fosforescentie zou zijn. Dit is de eigenschap van sommige stoffen om na belichting een lichtschijnsel af te kunnen geven. Aangezien er in de omgeving van Tilly-sur-Seulles veel kalkovens werden gestookt zou dit de oorzaak zijn.

De inwoners trokken het zich niet aan. Aan de voet van de boom werd een kapelletje gebouwd en werden plannen gemaakt om een grote basiliek te bouwen.

Maar Rome stak hier een stokje voor. De verschijning werd door de katholieke kerk niet als authentiek erkend en de plannen gingen in een bureaulade.

Dit alles kon echter niet voorkomen dat jaarlijks tal van bedevaartgangers Tilly-sur-Seulles in al hun devotie bezoeken.