ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Hôtel-Restaurant (fonds de commerce) in de Provence

Hôtel-Restaurant (fonds de commerce) in de Provence

Provence Alpes – Côte d’Azur .

Een departement van Provence Alpes – Côte d’Azur is “Alpes – Haute Provence”. Dit departement grenst aan Italië, Vaucluse, de Var en Alpes Maritime.

Het is een van de mooiste en drukst bezochte toeristische gebieden van Frankrijk. Zowel voor zomergasten als voor wintersporters is Alpes – Haute Provence  een populaire verblijfplaats.

Het landschap is verdeeld in plateaus, valleien en heuvels.  In de Grand Alpes wordt vooral veel wintersport bedreven.

De toeristische sector is de grootste werkgever in dit departement. 16% van de werkende bevolking leeft van het toerisme. Totaal genereerde deze tak van de economie een omzet van maar liefst 750 miljoen. In 2012 waren er 13.669.000 overnachtingen.

In dit heerlijke gebied vonden wij voor u een geweldig commercieel object met 30 kamers waarvan 20 in een hotel en 10 in de dependance. Modernisering en revitalisering van de kamers onderhanden.

Het restaurant biedt 55 plaatsen of 90 in groepsverband en staat bekend om Provençaalse specialiteiten. De eigenaar is tevens chef-kok.

We spreken hier over een veelbelovende optie voor een bevlogen en enthousiast (jong) stel. Temeer omdat er veel mogelijkheden zijn om een eigen stempel op het geheel te drukken.

De regio is in ontwikkeling, het object ligt vlakbij een stadje met circa 5.000 inwoners. Snelweg en station SNCF zijn vlakbij, maar u ondervindt hiervan geen hinder. De locatie ligt op ca. een uur rijden van grote steden zoals Avignon en Nimes.

Het clientèle bestaat uit toeristen, zakelijke reizigers en lokale bezoekers en wordt veel gebruikt voor het organiseren van feesten en vergaderingen.

Bij het object horen een tennisbaan een  groot zwembad met “plage”, een splinternieuwe hammam/wellnessruimte. Er is een ruime parkeergelegenheid op het eigen terrein van in totaal 10.000 m². Er zijn ook tal van kinderspeeltoestellen. De grote buitenruimte is geschikt voor bijvoorbeeld het organiseren van concerten.

Dit object is een ideale uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten, mogelijkheden tot paragliding/parapente helling zijn vlakbij

Ideale omstandigheden voor sportvissers zijn aanwezig in enkele kleinere meren en de rivier de Durance. Het Lac de Ste. Croix wat verder landinwaarts.

De Middellandse Zee ligt op anderhalf uur rijden per auto (autoroutes). De mogelijkheid tot het bedrijven van wintersport is bereikbaar op ongeveer 60 km afstand. TGV en vliegveld op ongeveer een uur rijden (autoroute). C.e.a. ITER / Cadarache op circa een half uur per auto.

De huidige eigenaren zijn toe aan een volgende fase in hun leven. Eventuele onderhandelingen lopen rechtstreeks via de eigenaren. NB: Onroerend goed is géén onderdeel van de transactie.

Voor aanvullende informatie neemt u contact op met Ivar Volder per e-mail ivar@volderenco.nl"