ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Musée Christian Dior

Musée Christian Dior

Christian Dior met een van zijn creaties
 
Villa Les Rhumbs

Christian Dior werd geboren op 21 januari 1905 te Granville en overleed te Montecatini Terme (Italië) op 24 oktober 1957. Hij was een van de beroemdste en invloedrijkste Franse modeontwerpers.

Dior verhuisde later met zijn ouders naar Parijs, waar hij Politieke Wetenschappen ging studeren. Hij interesseerde zich voor architectuur, en schetste in zijn vrije tijd onder meer kleding. Die ontwerpen waren zo goed dat hij ze verkocht aan couturehuizen en hij illustreerde de modebijlage van Figaro. Dit talent leidde ertoe dat hij in 1938 als ontwerper werd aangenomen bij Robert Piguet. In 1941 stapte hij over naar Lucien Lelong. Marcel Boussac, een textiel-tycoon, besloot 5 jaar later om Diors modehuis te financieren, en kocht een huis aan de Avenue Montaigne in Parijs, waar Dior nu nog altijd zijn thuisbasis heeft.

In 1947 lanceerde Dior zijn eerste collectie voor de lente/zomer, die al snel bekend stond als de 'New Look': uiterst smalle tailles met uitlopende rokken. Dior is door het "La Chambre Syndicale de la Haute Couture" als haute couture modehuis erkend.
Dior stierf onverwachts in 1957, en zijn assistent Yves Saint Laurent nam het roer over en presenteerde in 1958 zijn 1e collectie, Trapeze.
Zijn geboortehuis, de villa Les Rhumbs is nu ingericht als museum. Ieder jaar wordt een andere expositie ingericht. Dit jaar staat in het teken van de passie voor kunst van grote ontwerpers en artistieke beelden uit hun tijd.
 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


In de theetuin, diverse affiches met verwijzing naar bevriende kunstenaars

Meer dan 60 haute couture stukken en talloze accessoires zijn geleend door het Musée Christian Dior, samen met exeptioneel werk van Leonor Fini, Bérard, Cocteau, Balthus en Avedon.

Daarnaast zijn grote aantallen documenten en archiefstukken tentoongesteld die u kennis laten maken met de jonge jaren van Dior.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De schitterende tuin

Tenslotte, vergeet uw bezoek niet af te sluiten met een rondgang door de magnefieke tuin.

Musée Christian Dior
Villa Les Rhumbs
Rue d’Estouteville
50400 Granville
00 33 2 33 61 48 21
www.musee-dior-granville.com