2 september – Eerste vlucht Parijs – New York.
Op 2 september 1930 kozen de piloten Dieudonné Costes en Maurice Bellonte met hun Brequet vliegtuig, vlak bij de kleine vissershaven Saint-Valery-en-Caux het luchtruim. Hun vliegtuig was uitgerust met een Hispano-Suize motor met een vermogen van 600 pk. Ze wilden de oceaan oversteken in de tegenovergestelde richting van hun voorganger. De Amerikaan Charles Lindberg had dit huzarenstukje ruim tweeëneenhalf jaar eerder uitgevoerd.
Uit hun voornemen was toch een beetje twijfel te bespeuren. Om die reden hadden ze hun vliegtuig de naam Point-d’Interrogation (vraagteken) genoemd. Dar bleek niet nodig. Ze bereikten New York in een tijd van 37 uur en 18 minuten.
Ter ere van deze vlucht is op een klif vlak bij Saint-Valery-en-Caux een gedenkteken ter herinnering aan hun onderneming opgericht.
De tijd tussen 1927 en 1932 werd gezien als de periode waarin de Fransen hun land als luchtvaartnatie op de kaart zetten. Costes en Bellonte waren met hun vlucht naar New York niet aan hun proefstuk toe. Een jaar eerder vlogen zij in hun vraagteken tot in Mantsjoerije. Daarmee vestigden zij een wereldrecord. Het was tot dan toe de langste vlucht in lijn. De afstand die zij overbrugden bedroeg 7.905 km.
In dezelfde periode maakte Jean Mermoz met succes de oversteek van Parijs, via noord Afrika naar Buenos Aires.