14 juni – de inboedel van ACH onder de hamer.
Op deze datum brak het einde aan van het scheepsbouw tijdperk in Le Havre. ACH moest een ongelijke strijd opgeven.
Hartverscheurend was op 14 juni 2000 de veilig van het totale bedrijf en inventaris van het vermaarde ACH in le Havre. Binnen enkele dagen waren alle bezittingen, ook die in Honfleur en Granville voor een prikje van de hand gegaan.
Gebouwen, machines, apparaten en zelfs een compleet droogdok met een inhoud van ruim 100 ton, veranderden van eigenaar. Dit was het laatste hoofdstuk van een verhaal wat men begon te schrijven in 1999, na de oplevering van het laatste schip dat hier werd gebouwd. Aan een traditie van meer dan 100 jaar was een einde gekomen. 300 banen gingen verloren, 200 vergoed en 100 werknemers konden overstappen naar Chantiers de l’Atlantique in Saint Nazaire, onder andere de bouwer van het SS Normandie.
Le Havre werd getroffen door de oplopende verslechtering van de markt vanwege de concurrentie van Japan. De opbrengsten uit nieuwbouw en scheepsreparaties liepen al jaren sterk terug.
Waar in 1982 nog door ACH een droogdok met een lengte van 300 meter was gebouwd, lag dit dok al jaren leeg en te verkommeren.
Le Havre, ondanks haar derde plaats als zeehaven in west Europa, na Rotterdam en Antwerpen, zou nooit meer worden wat het was.