ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Bijzondere prijs voor Nederlands echtpaar.

Bijzondere prijs voor Nederlands echtpaar.

 

Ruim tien jaar gingen Gea en Ruud Keller met hun twee kinderen al op vakantie naar Normandië waar  ze in 2001 hun vakantiehuis kochten. Vlak bij hun huis stond een bouwval die ze ook aanschaften. De reden was zelfbescherming. Engelsen kochten in die periode alles wat los en vast zat. Het laatste wat Gea en Ruud wilden, was hun voorzichtige plannen gedwarsboomd zien worden.

In 2008 besloten het roer definitief om te gooien. Ze waren gevallen voor de beboste hellingen en de schone natuur van de regio Mortain. Aangezien ze nog steeds in Nederland woonden en werkten was er tot dan geen tijd geweest iets aan de bouwval te doen.

Na enig nadenken gaven zij hun goede banen als afgestudeerden aan de Universiteit van Wageningen op en kochten een huis in Saint-Clement Rancoudray. Hun doel was weg te stappen uit het jachtige leven, op zoek naar de eenvoud, authenticiteit en leven met de seizoenen. De kwaliteit van leven in deze omgeving, de natuur en rust, maar ook ver weg van het massa toerisme. Ze legden contact met de plaatselijke bevolking en werden al snel geaccepteerd.

 

In 2009 zetten ze stap twee van hun plan. De ruïne werd aangepakt en door eigen inspanning en met hulp van de lokale aannemers in haar oorspronkelijke staat herbouwd. Een weldoordachte facelift waarbij alleen maar gebruik werd gemaakt van oorspronkelijke materialen, zoals het gebruik van hennep, originele eiken balken, dikke stenen muren en traditionele verbindingen. Alles geheel in lijn met de historische waarden, respect voor het gebouw geïntegreerd in de omgeving.

Een schitterend huurhuis was het uiteindelijke resultaat.

 

In tegenstelling tot de meeste Franse verhuurders van vakantiewoningen werd het interieur met de meeste zorg, bijna Nederlands, vormgegeven. Gekozen werd, opnieuw, voor zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Maar geen glad gesmeerde muren of overdreven schilderwerk. Warm en licht, een huis waar je je prettig in voelt.

 

Terwijl Ruud zich als een volleerd bouwvakker gedroeg, besteedde Gea al haar aandacht aan de tuin. Wat een oerwoud en een verwaarloosde weide  waren, werd omgetoverd tot een prachtige tuin, een paradijs vol planten en bloemen in perfecte harmonie.

De tuin kreeg dan ook een onderscheiding van de stichting “Gîtes au Jardin”.

 

De inspanningen van Ruud en Gea Keller zijn niet onopgemerkt gebleven. Door een goede campagne te voeren in Nederland, was de bezetting tijdens het jaar 2011 meer dan goed. Zo goed dat dit bij Gîtes de France, afdeling La Manche opviel. Uit meer dan 60 kandidaten, werd L’Esprit du Bocage glansrijk winnaar van Le Prix Coup de Cœr 2011.

 

U ziet, doordacht te werk gaan, planmatig uitvoeren van ideeën en een goede voorbereiding kunnen tot een groot succes leiden.

 

Voor meer informatie over L’Esprit du Bocage, kijk op onze pagina “welke huizen zijn te huur” of

www.espritdubocage.com

 

 Deel deze link op Facebook

Afbeeldingen: