ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Camping Le Soustran

Camping Le Soustran

Neuvic is een kleine gemeente met ongeveer 1.850 inwoners, in het hart van de Corrèze – Limousin. Deze regio is, op Corsica na, de dunst bevolkte regio van Frankrijk.

Gelegen in het Centraal Massief en doorkruist door talloze rivieren, die her en der gigantische meren vormen is dit wellicht voor liefhebbers van de natuur, de mooiste regio van Frankrijk.

Dat vonden Peter en Marijke Wehman ook. Jarenlang toerden zij met hun campertje door Europa en kregen een indruk van de grote verscheidenheid van campings. Van kleine charmante, tot onverzorgde grasveldjes. In de loop der jaren werden zij doorgewinterde “campinginspecteurs”.

Zittend voor hun camper ging hun fantasie met hen op de loop en zaten ze samen te overleggen hoe zij dingen aan zouden passen of veranderen. Hoe zij het zelf zouden doen.

Het werd uiteindelijk hun grote droom, een eigen camping in Frankrijk.

Op de site van een campingmakelaar zagen zij de foto’s van Le Soustran. Toen ze enige maanden later de gesloten en desolate camping bezochten, werden zij op slag verliefd. Dit was hun plekje, hier konden zij hun droom verwezenlijken.

Nederland werd achter gelaten en het roer ging 180° om.

Inmiddels zijn we tien jaar verder. Een giga klus is afgerond.  Le Soustran is door Peter en Marijke nieuw leven ingeblazen. Tal van gasten die een echt vakantiegevoel wilden beleven vonden hier wat ze zochten. Een heerlijke knusse familiecamping waar kinderen, ouders en ouderen een heerlijke vakantie kunnen beleven.

Er is een camping ontstaan met veel ruimte waardoor tenten niet te dicht op elkaar staan en enige privacy gewaarborgd is. Het hygiënische sanitair gebouw is op typisch Franse manier vorm gegeven.

De recreatieruimte is het verlengstuk van de bar en de kleine, maar erg complete keuken. In de recreatieruimte en op het terras is er alle ruimte om heerlijk te chillen of een boek te lezen. Geen boek bij u? Geen probleem. Le Soustran beschikt over een eigen bibliotheek waar u boeken kunt lenen. Geen zin in lezen, dan gaat u toch poolen.

Er wordt met veel plezier het Lange Tafel Eten georganiseerd. Er zijn wandeltochten voor kinderen en volwassenen en er wordt gepicknickt. De BBQ is vaak het hoogtepunt van menig vakantie. Temeer omdat er dan een speciaal kinderbuffet is. De etentjes op de camping worden bijzonder sfeervol aangekleed waardoor de gasten zich ook werkelijk een avondje uit voelen.

De camping is vanaf het vroege voorjaar tot aan het late najaar geopend. De prijzen zij heel redelijk. Van € 11,50 in het laagseizoen tot € 17,50 in het hoogseizoen voor twee personen. Voor kleine kinderen wordt € 2,50 extra in rekening gebracht.

U kunt zelfs uw hond meenemen voor € 1,- per dag. Wel poepzakjes meenemen!

Camping Le Soustran staat vermeld in de kleine campinggids van de ANWB en is aangesloten bij de SVR. Volgens de waardering van Zoover komt deze camping in aanmerking voor een 9.

Met de tent op vakantie naar een heerlijke plek in Frankrijk, dan is Le Soustran zeker een aanbeveling.

Voor meer informatie, kijk op www.lesoustran.com

Voor contact of reserveringen, lesoustran@gmail.com

 

 

 

 

 

 



Deel deze link op Facebook

Afbeeldingen: