ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Vijf sterren kamperen in Frankrijk.

Vijf sterren kamperen in Frankrijk.

Frankrijk doet er alles aan om de toeristenindustrie te stimuleren en van nieuwe impulsen te voorzien.

Per afgelopen 21 juni moeten Franse hotels, campings en andere voorzieningen die huisvesting aanbieden van een nieuwe classificatie zijn voorzien.

In het verleden stonden bij grotere campings, blauwe borden met daarop de classificatie. Vanaf de genoemde datum moeten campinghouders die nog geen nieuwe classificatie hebben aangevraagd, de oude blauwe borden verwijderen en zij mogen ook niet meer verwijzen naar hun oude classificatie.

Volgens het nieuwe systeem worden campings, (ook hotels) over 5 klassen verdeeld, wat samenhangt met een aantal voorwaarden. Zo kan een grote camping met slechte sanitaire voorzieningen terecht komen in de categorie 1 ster. Een kleine camping met weinig staanplaatsen, maar wel met goede voorzieningen, zwembad en behoorlijk geschoold personeel, zou 5 sterren kunnen krijgen.

Bij het toekennen van de sterren wordt uitgegaan van drie hoofdpunten; uitrusting en inrichting, service en toegankelijkheid en duurzame ontwikkeling.

Het gaat hier om de grotere campings. Toch willen de u wijzen op de tal van kleine campings die niet aan deze verplichting hoeven te voldoen en u vaak en net zo leuke of betere kampeervakantie aan kunnen bieden.