ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Kanton Carentan

Kanton Carentan

 

Het kanton Carentan heeft met haar hoofdstad de terechte titel: “Hoofdstad van de Marais”.

Het is een prachtig landschappelijk gebied. Uitgestrekte weilanden waar paarden en koeien vredig grazen, worden door smalle slootjes van elkaar gescheiden.

 

De riviertjes de Taute en de Sèvre stromen rustig door het kanton om uiteindelijk uit te monden in de baai van Veys. Vanaf deze baai loopt een kanaal naar Carentan waar een moderne jachthaven is aangelegd.

 

Uit de vele landbouwgronden kunt u opmaken dat de belangrijkste bron van inkomsten de landbouw en de veeteelt is.

 

Toch is niet alles gecultiveerd. In het “wilde” land is plaats genoeg voor vele soorten trekvogels en goed onderhouden natuurparken. Het kanton Carentan heeft zijn eigen charme en een rijk erfgoed.

 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er zwaar strijd geleverd om Carentan. De Duitsers hadden nog steeds een wig tussen Omaha Beach en Utah Beach in handen en aansluiting tussen beide legermachten was van grote noodzaak. Carentan werd verdedigd door een van de beste Duitse regimenten, het 6de Fallschirmjägerregiment. De opdracht was Carentan tot de laatste man te verdedigen.

De aanloop naar de Slag om Carentan verliep moeizaam. De aanval op de plaats kon alleen worden uitgevoerd door op te rukken door de grote open velden die geen enkele beschutting gaven. Deze veldslag die “De Slag van de Hagen” wordt genoemd eiste talloze slachtoffer.

Het duurde uiteindelijk vier dagen voor de Duitse troepen zich terug trokken.

 

Door deze slag is de naam Carentan erg bekend geworden. Een aflevering van de televisieserie “Band of Brothers”is gewijd aan de inname van Carentan.

Maar ook in de computersgames Call of Duty – Company of Heroes en Brothers in Arms komt Carentan in een of meerder levels aan bod.

 

Het kanton Carentan is nu weer een vredig gebied Met een oppervlakte van 170,78 km². Het totale inwoners dat vanaf 2000 langzaam stijgt bedraagt 12.448, wat neerkomt op een bevolkingsdichtheid van 73 bewoners per km².

 

U vind hier rust, ruimte en een bijzonder vriendelijke bevolking.

 

Het kanton Carenan bestaat uit de volgende gemeenten:

·         Auvers

·         Auxais

·         Brévands

·         Carentan

·         Catz

·         Méautis

·         Raids

·         Saint-André-de-Bohon

·         Saint-Cȏme-du-Mont

·         Saint-Georges-de Bohon

·         Saint-Hilaire-Petitville

·         Saint-Pellerin

·         Sainteny

·         Les Veys