ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Normandie - Arrondissement Saint-Lo

Normandie - Arrondissement Saint-Lo

 

Arrondissement Saint-Lȏ is het meest oostelijk gelegen arrondissement van La Manche. Het grenst in het oosten aan Calvados en Orne. Het arrondissement beslaat een oppervlakte van 1.235 km² en er wonen ongeveer 100.000 inwoners.

Arrondissement Saint-Lȏ is onderverdeeld in 11 kantons.

 

Hoewel Cherbourg de grootste stad is van La Manche is Saint-Lo de hoofdstad van het departement.

 

Dit arrondissement met haar gelijknamige hoofdstad werd in de Tweede Wereldoorlog dermate zwaar getroffen dat het de bijnaam “Hoofdstad van de Ruïnes” kreeg. Vanwege haar beproevingen en haar waardig verzet en wederopbouw inspanning kreeg Saint-Lȏ in 1948, vrij uniek voor een stad, de versierselen van het Legioen van Eer toegekend.

 

De stad is gebouwd op een plateau van leisteen en wordt omgeven door vruchtbare landbouwgrond. De Vire is de meest belangrijke rivier van het arrondissement.

 

Het arrondissement is goed bereikbaar. Het is het verkeerscentrum tussen het noorden van Cotentin en het zuiden van La Manche. De D972 is de directe verbinding tussen Coutances en Bayeux. Via de snelweg N174 is een snelle route aangelegd naar Cherbourg.

Via het zuiden van het arrondissement bent u snel op de A 84, Caen – Rennes.

 

Via het spoor zijn er regelmatige verbindingen met Caen, Rennes, Avranches en Coutances. In Caen heeft u rechtstreekse verbinding met Parijs.

 

Tenslotte is de hoofdstad van dit arrondissement het centrum van interlokale busvervoers maatschappij MANEO met verbindingen naar alle streken van La Manche.

 

Saint-Lȏ is gunstig gesitueerd als middelpunt tussen Caen, Cherbourg en Rennes. Om die reden heeft de stad een aantal drukbezochte week- en jaarmarkten, waaronder beroemde veemarkten.

Binnen dit arrondissement zijn een aantal belangrijke industrieën gevestigd. Vooral in de levensmiddelenindustrie zijn er aantal grote bedrijven.

Lecapitaine is een bedrijf dat auto en koelingsonderdelen fabriceert. De bakermat van Moulinex is nog steeds de grootste fabriek in dit arrondissement. Het bedrijf ging failliet in 2004, maar door General Motors werd een doorstart gemaakt onder de bedrijfsnaam Euromoteurs.

 

Het arrondissement Saint-Lȏ is een bruisend arrondissement met veel mogelijkheden. Het omvat de kantons:

Canisy

Carentan

Marigny

Percy

Saint-Claire-sur-l’Elle

Saint-Jean-de-Daye

Saint-Lȏ-Est

Saint-Lȏ-Ouest

Tessy-sur-Vire

Torigny-sur-Vire

Villedieu-les-Poêles

 

Kanton Canisy

Kanton Canisy

Een klein kanton met mooie historische gebouwen

Kanton Carentan

Kanton Carentan

De hoofdstad van de Marais, en zo wordt dit gebied niet voor niets genoemd