ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Kanton Sartilly

Het schitterende landschap van Sartilly
Ingeklemd tussen de kantons Avranches en Granville ligt het kanton Sartilly, met als hoofdstad het gelijknamige plaatsje. Sartilly heeft als enige gemeente meer dan 1.000 inwoners. Alle anderen zijn stukken kleiner.
Tot 1833 maakte Sartilly nog deel uit van Pontorson, in 1840 ging het over naar Granville om uiteindelijk in 1848 een zelfstandig kanton te worden.

Aanduiding route de la Baie
Het landschap is licht glooiend en nodigt uit tot tochten per fiets. Belangrijk is de kustweg welke van Granville tot aan Avranches loopt (D911) en waarbij u eigenlijk de Route de la Baie volgt en verschillende kleine dorpen passeert terwijl u de baai geen moment uit het oog verliest.
Voor ons is het iedere keer een genoegen deze weg af te rijden. De route is duidelijk gemarkeerd en niet te missen.

De D911 - een heerlijke route
Het oude station in de badplaats Carolles, de breuk in de aardlaag bij Champeaux, het rotsstrand van Saint Jean-le-Thomas, dit kanton heeft zoveel aantrekkelijks te bieden.

Schitterende, grootse boerderijen in het kantons
Het kanton heeft een oppervlakte van 8.842 ha. Het aantal inwoners bedraagt 7.077. De conseiller généraux is Dhr. Jaques Thouvenot.

De belangrijkste bronnen van inkomen voor dit kanton bestaan uit landbouw, toerisme, maar vooral niet te onderschatten is de fok van paarden. De paarden uit de streek worden al vele jaren gekruist met Arabieren, hetgeen in een geweldig en wereldwijd gewaardeerd ras heeft geresulteerd. Deze stoeterijen zijn vooral gelegen rondom het dorp Dragey-Ronthon, waar ook veel paardenevenementen plaats vinden.

Het kanton Sartilly omvat de volgende gemeenten:

Angey
Campcey
Carolles
Champeaux
Dragey-Ronthon
Genêts
Lolif
Montviron
Saint-Jean-le-Thomas
Saint-Pierre-Langers
Sartilly