ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Kanton Granville

Een plattegrondsteen ergens lang sde kust

Het kanton Granville verschilt in veel opzichten van de overige kantons in het arrondissement Avranches. De voornaamste reden daarvoor is de ligging.
Gemeenten als Donville-les-Bains, Granville, en Saint-Pair-sur-Mer zijn uitgesproken kust- en strandgemeenten. Ze vormen gezamenlijk het toeristische middelpunt van de streek.

De eilandengroep Ille-des-Chausey valt onder de gemeente Granville. Een bezoek aan deze eilanden is zeker een leuk uitstapje.
 

Bloemenpracht op elk mogelijk plekje

In tegenstelling tot de overige gemeenten van het arrondissement Avranches kan men zeggen dat de hoofdbron van inkomsten van het kanton Granville de toeristenindustrie is.
Uitgesproken toeristisch? Neen, toch ook weer niet. Het heeft wel haar eigenheid behouden. Natuurlijk probeert men zich op bepaalde manieren te onderscheiden. De overweldigende bloemenpracht en de reinheid van de gemeenten spreekt daarbij boekdelen.

Op cultureel gebied spant het kanton de kroon binnen dit arrondissement met een aantal prachtige musea die een bezoek meer dan de moeite waard zijn

Nergens binnen het arrondissement Avranches vind je meer uitgaansgelegenheden dan in dit kanton. Zin in feest, luxe exclusief eten en comfort? Het kanton Granville heeft het te bieden.
 

Het kanton Granville omvat de volgende gemeenten:

Donville-les-Bains
Granville
Saint-Pair-sur-Mer
Yquelon
Saint-Planchers
Saint-Aubin-des-Prêaux
Jullouville