ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Kanton Ducey

De halve marathon, een waar volksfeest

Bij de VVV, informatie voldoende

Het nieuwe industrieterrein
Het kanton Ducey is het meest centraal gelegen kanton in het arrondissement Avranches. Het ligt op het kruispunt van de A 84 van Caen naar Rennes, de N175 die naar Pontorson en verder naar west Bretagne voert en de D976 die u van de kust naar Saint-Hilaire en verder naar het binnenland van La Manche brengt.

De gehele noordelijke grens van het kanton wordt gevormd door de oevers van de baai van de Mont Saint-Michel. Een schitterend natuurgebied. Een aantal riviertjes monden hier uit in de baai.
Vanwege het geringe verschil in hoogte leent dit kanton zich uitstekend voor lange wandelingen en fietstochten. De natuur is op veel plaatsen nog ongerept.
Hiervan wordt dankbaar gebruik gemaakt. Voor sportievelingen wordt jaarlijks de halve marathon georganiseerd welke iedere keer, zowel een groot aantal deelnemers als bezoekers trekt.

Het toerisme is in dit kanton erg centraal geregeld. Het Office du Tourisme, dat een 2-sterren classificatie heeft, heeft haar kantoren in het stadje Ducey. Hier kan men u van alle denkbare informatie voorzien. Zowel op lokaal, arrondissementeel als op regionaal gebied. Voor dagjesmensen heeft Ducey tal van leuke ideeën in de aanbieding. Een groot aantal gezellige restaurantjes en hotels heten u van harte welkom.

Het kantonnale bejaardenhuis
Ook op sociaal gebied zijn in het kanton Ducey zaken goed geregeld. De kroon op het werk is een groot en goed uitgerust bejaarden/verzorgingstehuis.

Op het gebied van economie is kanton Ducey in dit arrondissement toonaangevend. Een gebied van 15 ha. gelegen tussen Ducey en Poilley wordt momenteel ingericht om dienst te gaan doen als industrieterrein. Grote merken, waaronder het modemerk Louis Vuitton en de Chereau koelwagens fabriek hebben zich hier al gevestigd.

Het kanton Ducey is een prettig, goed georganiseerd en aangenaam kanton.

Het kanton Ducey omvat de volgende gemeenten:

Céaux
Courtils
Crollon
Ducey
Juilley
Marcilly
Précey
Saint-Quentin -sur-le-Homme
Poilley
Le Mesnil-Ozenne