ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Kanton Barenton

Een bloemrijk kanton ...

Barenton is een kanton dat gelegen is in het meest zuid-oostelijke deel van La Manche, in een soort uitstulping tegen de grens van Bretagne. Het is een kanton dat weinig last heeft van het toerisme. Strand, zee en de Mont Saint-Michel. Zij liggen er gewoon te ver weg om  veel hinder van deze trekpleisters te ondervinden .
 

... waar veel werk wordt verzet

Het kanton bestaat uit vier gemeenten met een inwonerstotaal van 3.110. De oppervlakte bedraagt 118,6 km². Rust en ruimte zijn gewaarborgd bij 26 inwoners per km².

De conceiller général van het kanton is Hubert Guesdon, tevens burgemeester van Barenton.
 

Schitterende natuur in kanton Barenton

De belangrijkste bron van inkomsten is opbrengsten uit de landbouw en veeteelt. Vanwege het gegeven dat men voornamelijk te maken heeft met relatief kleine boeren heeft dat het voordeel dat het landschap in haar oorspronkelijke staat is gebleven. Toch, de omschrijving boerenland zou dit kanton te kort doen. Er is meer te doen. Vooral de landelijkheid in combinatie met het onverwachte spreekt ontzettend aan.
 

 

Het kanton Barenton wordt gekenschetst door smalle landelijke weggetje, schitterende boerderijen, heerlijke landschappen en wordt aan alle zijden omgeven door het goed onderhouden Parc Regional Normandie.
Wat een klein beetje pleit tegen een verblijf in dit kanton is de afstand naar wat grotere steden, waarvan Mortain nog het dichtst bij ligt. Hoewel de bereikbaarheid van Domfort en Flers (allebei Bretagne) goed is.

Daar staat tegenover dat het kanton Barenton vanwege haar schilderachtigheid een heel goede indruk achterlaat.
 

Het kanton Barenton omvat de volgende gemeenten:

Barenton
Ger
Saint-Cyr-du-Bailleul
Saint-Georges-de-Rouelley