ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Kanton Lessay

Kenmerkend bordje voor de hele streek

Bomen- en bosrijk land van Lessay

Een van de heerlijke fietsweggetjes

Strand en duinen bij Créances

Het kanton Lessay maakt onderdeel uit van het departement Coutances en staat bekend om haar historische overblijfselen.

De toegangspoort en platanendreef van het kasteel van Pirou
Het land wordt beheerst door de loop van de rivier L’Ay en vormt een deel van het Nationale Park: “Parc Naturel Régional des Marais du Cotentin du Bessin.

Dit schitterende gebied deel van La Manche bestaat voor een groot deel uit eeuwenoude bossen waar het heerlijk wandelen of fietsen is. De hoogteverschillen zijn in dit kanton aanzienlijk lager dan in andere delen van La Manche.

Schilderachtige weggetjes zijn het resultaat. De bossen lopen door tot aan de kust.

De kust is ook nogal verschillend van de rest van de stranden en kusten van La Manche. In tegenstelling tot die andere kusten treft u hier duinen, die bijna Nederlands aandoen.

Het kanton heeft een bijzondere naam verworven. Niet voor niets wordt het wel Les Pays des Havres & des Landes de Lessay genoemd. De stranden zijn breed en strekken zich ver in zee uit. Op verschillende plaatsen hebben zich grote baaien gevormd die heel toepasselijk “havens” worden genoemd. De grootste is wel Havre de Saint-Germain-sur-Ay, waar ook de rivier l’Ay in zee stroomt. In deze baaien en vlak voor de kust hebben zich, met hulp van de mens, enorme mossel- en oesterbanken gevormd.
Vanuit deze baaien worden in de ochtenduren boten te water gelaten en kunt u inschepen voor een dag vissen op zee.

De abdij van de H. Drie-eenheid van Lessay Zwervend door het kanton maakt u kennis met de rijke historie van Lessay. Een van de monumenten uit een ver verleden is het eeuwenoude kasteel van Pirou.

Maar een kennismaking met de abdij van Lessay mag natuurlijk niet aan uw bezoek aan dit kanton ontbreken. Tot dusver is kanton Lessay nog niet bij toeristen opgevallen. U kunt dus in alle rust en stilte van uw verblijf hier genieten.

Bij de kantonale VVV in Lessay liggen een aantal heel leuke brochures op u te wachten om uw verblijf te veraangenamen en u van waardevolle informatie te voorzien.


Het kanton Lessay omvat de volgende gemeenten:

Angoville-sur-Ay
Anneville-sur-Mer
Bretteville-sur-Ay
Pirou
Millières
Laulne
Créances
La Feuillie
Geffosses
Lessay
Saint-Patrice-de-Claids