ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Kanton Saint-Malo-de-la-Lande

Kanton Saint-Malo-de-la-Lande

 

In het westen het arrondissement Coutances, pal aan de kust, ligt het kanton Saint-Malo-de-la-Lande.

 

Het kanton, dat uit 13 gemeenten bestaat heeft een oppervlakte van 98,96 km². In 2009 telde het kanton 10.487 inwoners. De bevolkingsdichtheid is 106 inwoners per km². In vergelijking met andere kantons in Coutances, is dit kanton vrij druk bewoond.

 

De naamgeving is afgeleid van de eerwaarde Sanctus-Machutus. Er deed zich echter een probleem voor. In Bretagne was ook al een gemeente naar deze heilige genoemd. Saint-Malo was een oude kaapvaarderstad. Vandaar dat de toevoeging de la Lande in het begin van vorige eeuw werd toegevoegd.

Vanwege het feit dat Saint-Malo (de-la-Lande) sterk begroeid was met gaspeldoorn en varens, was er aanvankelijk niet veel meer te doen dan schapen houden.

Op 1 maart 1798 werd er al een brief met grieven geschreven, waarin werd verzocht on steun bij het ontginnen van het land en de aanleg van wegen naar de kust.

 

Het land is licht golvend, leuk om te fietsen en te wandelen. Men kan volop vissen in de rivier de Sienne die door het kanton kronkelt.

 

Intussen heeft dat zijn vruchten afgeworpen. Dit kanton is rijk aan vruchtbare landbouwgronden waarop vooral veel groenten worden geteeld. De veeteelt beperkt zich nog voornamelijk tot de schapenhouderij.

 

Door het hele kanton treft u nog fraaie oude landerijen, kastelen en manoirs aan.

 

Veel van de inkomsten van de bevolking worden gegenereerd uit de toeristenindustrie.

 

Kanton Saint-Malo-de-la-Lande bestaat uit de volgende gemeenten:

Agon-Coutainville

Ancteville

Blainville-sur-Mer

Boisroger

Brainville

Gouville-sur-Mer

Gratot

Heugueville-sur-Sienne

Montsurvent

Saint-Malo-de-la-Lande

Servigny

Tourville-sur-Sienne

La Vendelée