ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Kanton Montmartin-sur-Mer

Kanton Montmartin-sur-Mer

 

 

Het kanton Montmartin-sur-Mer is een onderdeel van het arrondissement Coutances. Het kanton heeft een oppervlakte van 101,3 km² en telt 8.495 inwoners. De bevolkingsdichtheid is 84 inwoners per km².

 

De naam spreekt voor zich. Dit kanton grenst aan de zee. Het kanton bestaat uit 12 gemeenten waarvan er vijf aan het Kanaal liggen.  Deze gemeenten staan bekend om hun schitterende stranden.

 

Het kanton is landelijk ingericht met nog veel aandacht voor de natuur. Het wordt doorsneden door de rivier La Sienne welke bij Regneville in zee uitkomt.

 

Montmartin-sur-Mer is een beetje een ingeslapen kanton met veel aandacht voor haar verleden. Zo zijn er de ruïnes van het kasteel van Regneville, ooit opgeblazen door Kardinaal Richelieu.

De kustplaatsen waren ooit bekend vanwege de grote havens waarvandaan de vissers vertrokken naar New Foundland. Van deze havens is niets meer overgebleven.

Het dichtslibben was niet tegen te houden. Er ontstonden grote zandbanken voor de kust. Talloze schepen liepen hierop vast, wat jutterij tot gevolg had.

 

De bevolking leeft voornamelijk van landbouw en veeteelt. Vooral schapen worden hier veel gehouden. Door het zilte voedsel in de kwelders, ontwikkelt het vlees een heel aparte smaak.

 

Voor het overige leeft dit kanton van de toeristenindustrie. Zomers druk en in de winter uitgestorven.

 

Dit kanton bestaat uit de onderstaande gemeenten:

Annoville

Contrières

Hauteville-sur-Mer

Hérenguerville

Hyenville

Lingreville

Montchaton

Montchaton-sur-Mer

Orval

Quettreville-sur-Sienne

Regneville-sur-Mer

Trelly