ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Normandië - Arrondissement Coutances

 

Dit arrondissement is gelegen in het westen, aan de kust van Normandië en wordt omgeven door Cherbourg-Octeville in het noorden, Saint-Lô in het oosten en Avranches in het zuiden.
 

Vooral de lange kustlijn is een uitdaging om op onderzoek uit te gaan. Daarbij vallen vooral de duinen op die uniek zijn in Frankrijk en aan ons eigen land doen denken. De stranden zijn honderden meters breed.
Leuke kleine dorpjes zoals Crèances, Pirou, Geffosses, Agon-Coutainville en Bricqueville-sur-Mer duiken op en nodigen uit tot nadere kennismaking.

In dit arrondissement liggen een aantal heel leuke steden zoals Périers, Bréhal, Gavray en Lessay. In de laatste stad staat de eeuwenoude abdij  van de Heilige Drie-Eenheid die een bezoek meer dan waard is.

De historie laat zich terug vinden in de talloze kastelen die her en der verspreid liggen in het arrondissement. Wij noemen bijvoorbeeld Gavray, Cérisy, Gratot en Pirou.

Van de stad Coutances is tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna 2/3 plat gebombardeerd. In de periode tussen 1946 en 1957 is, onder de bezielende leiding van de architecten Louis Arretche en Roman Karasinsky, een compleet nieuwe stad opgebouwd. Het unieke is dat de oorspronkelijke staat als nieuw is terug gezet, maar alle voorzieningen werden aan de modernste eisen van die tijd aangepast.

Naast wat klein toerisme leeft de bevolking voornamelijk van de landbouw.  De voornaamste gewassenzijn prei en wortelen. De wortelen van Lessay zijn inmiddels wereldberoemd vanwege hun mooie rechte vorm en de zoete smaak.

Het landschap wordt gedomineerd door het regionaal natuurpark van Cotentin en Bessin. Prachtige dennenwouden worden afgewisseld door loofbomen.

Op de volgende pagina’s zullen we arrondissement Coutances uitgebreid voor u in kaart brengen.
 

Kanton Bréhal

Kanton Bréhal

In dit kanton gaan vernieuwing en behoud van het erfgoed hand in hand

Kanton Cerisy-la-Salle

Kanton Cerisy-la-Salle

Entrez dans le bocage vivant is de lijfspreuk van dit kanton

Kanton Coutances

Kanton Coutances

Kanton Coutances is gekend vanwege haar bijnaam. Het land van kunst en historie. Ga er op uit en ontdek het zelf.

Kanton Gavray

Kanton Gavray

Gavray, een klein kanton met oneindig veel mogelijkheden.

Kanton La-Haye-du-Puit

Kanton La-Haye-du-Puit

Rust en ruimte, en toch bruisend van dynamiek

Kanton Lessay

Kanton Lessay

Het kanton Lessay maakt onderdeel uit van het departement Coutances en staat bekend om haar historische overblijfselen. Het land wordt beheerst door de loop van de rivier L’Ay en vormt een deel van het Nationale Park: “Parc Naturel Régional des Marais du Cotentin du Bessin.

Gemeenten: Angoville-sur-AyAnneville-sur-MerBretteville-sur-AyPirouLaulneCréancesLa FeuillieGeffossesLessaySaint-Patrice-de-Claids

Kanton Montmartin-sur-Mer

Kanton Montmartin-sur-Mer

Een merkwaardig kanton. Zomers alles, 's winters niet veel

Kanton Périers

Kanton Périers

Klein, knus en landelijk. Rijk aan historie

Kanton Saint-Malo-de-la-Lande

Kanton Saint-Malo-de-la-Lande

Vlak aan de kust, licht glooiend in het binnenland. Een ideaal kanton om te wonen of vakantie te vieren

Kanton Saint-Sauveur-Lendelin

Kanton Saint-Sauveur-Lendelin

Er op uit met de fiets? Geniet van de schilderachtige huisjes.