ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Musée de la Bataille de Tilly-sur-Seulles.

 
 
Dit museum staat geheel in het teken van de bitterheid van de gevechten die zich tijdens de eerste drie weken na de invasie afspeelden in en rond de gemeenten Tilly-sur-Seulles, Lingèvres, Cristot, Boislonde, Saint-Pierre, Audrieu, Hottot-les-Bagues en Villiers-Bocage, gelegen tussen Caen en Bayeux.

De bezoeker volgt van dag tot dag en per uur de harde strijd van infanterie en tanks aan het front van Tilly – te midden van de burgerbevolking – tussen de divisies van het 30ste Britse legerkorps en twee divisies van keurtropen van het 1ste SS Panzerkorps. Het dorp Tilly-sur-Seulles werd in ongeveer één maand tijd 23 keer over en weer ingenomen en heroverd. Na de gevechten lag 70% van het dorp in puin en was 10% van de inwoners omgekomen tijdens de extreem gewelddadige gevechten.

Het museum is gehuisvest in een kapel uit de twaalfde eeuw die ook zwaar geleden heeft onder de Slag om Normandië. Getuigenissen, foto’s en op het slagveld gevonden voorwerpen geven deze wereldberoemde veldslag op authentieke wijze weer en onderstrepen zowel de historische waarde als een zekere eerbied in herinnering aan de gebeurtenissen en getuigenissen. Het museum verschaft een beter inzicht in de gevechten en het leed van de bevolking tijdens de gevechten voor de bevrijding van Normandië

Musée de la Bataille de Tilly-sur-Seulles.
Chapelle Notre-Dame-du-Val
14250 Tilly-sur-Seulles
www.tilly1944.com