ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

La Pointe du Hoc.

 
De Pointe du Hoc was een strategische verdedigingszone van de Duitsers aan de Normandische kust. De taak om deze kaap in te nemen werd toevertrouwd aan het 2de Ranger Bataljon onder bevel van kolonel J.E. Rudder.
Het lukte het regiment om in slechts enkele minuten de top te bereiken, ondanks de gladde rotswand, de met zeewater doordrenkte koorden en het vijandelijke geschut. Maar daarop brak een gruwelijk gevecht uit in een maanlandschap vol diepe bomkraters. Uiteindelijk zal dat gevecht veel bloediger uitpakken dan de beklimming van de rotswand.
Bovendien staat de Rangers een grote verassing te wachten. De verwachte ingegraven kanonnen blijken vervangen te zijn door dikke planken.

Op de Pointe du Hoc zijn de resten terug te vinden van de Duitse artilleriebatterijen en de diepe sporen van de verbitterde strijd die er op 6 en 7 juni 1944 heeft gewoed en die aan 135 Rangers het leven heeft gekost.

De Pointe du Hoc is een van de weinige plaatsen die rechtstreeks getuigd van het geweld van de landing in NormandiŽ. De plek, zwaar aangetast door de gevechten, laat de extreme omstandigheden waarin de Rangers de rotswand beklommen, onder onophoudelijk vuur van de Duitsers, moeiteloos raden.

Pointe du Hoc
14450 Cricqueville-en-Bassin
www.cc-isigny-grandcamp-intercom.fr