ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Franse schrijvers

Franse schrijvers

Voor de een is schrijven monnikenwerk, voor de ander een hobby en een derde maakt er zijn beroep van. In ieder geval is schrijven een vorm van communiceren. En communiceren konden sommige Fransen.

 

Het land heeft grote schrijvers voortgebracht, denk maar aan Zola, Baudelaire, Sartre, de Beauvoir, Prevert, Siomenon en Sagan om maar een paar namen te noemen.

Maar ook uit het verdere verleden duiken namen op als Voltaire en Moliére.

 

Frankrijk koestert haar cultuur, waaronder haar literatuur. Het Institute de France heeft bij het tot standhouden van die cultuur een coördinerende taak voor alle culturele en wetenschappelijke activiteiten. Een van de onderdelen van dit instituut is de Académie Française, die al sinds 1635 officieel waakt over de zuiverheid van de Franse taal. De 40 leden van dit gezelschap worden de “onsterfelijken” genoemd. Hun benoeming behoeft de goedkeuring van de president.

 

Zou het om die reden zijn dat de boeken van Voltaire en die van Simenon, met een verschil van enkele honderden jaren geschreven, voor iedereen op dezelfde manier te lezen zijn?

 

Maak op deze pagina’s kennis met de schrijvers en kijk eens naar een kleine greep uit het boekenaanbod dat u als (potentieel) bewoner of als vakantieganger kan interesseren.