ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Beroemde en vermaarde Fransen

Beroemde en vermaarde Fransen

 

Frankrijk is een groot land met een eeuwenoude historie. Logisch dat er in de loop der eeuwen op diverse terreinen grootheden zijn opgestaan.
Wij denken bij grote Fransen vaak aan Generaal de Gaulle of aan Napoleon. Maar wat te denken van Voltaire, Sartre, of Manet en Monet.
Wie kent niet de geschiedenis van Jeanne d'Arc? Op het terrein van de gezondheid zijn daar Curie en Pasteur.
 
Graag willen wij u hierbij verder kennis laten maken met enkelen van hen.

Abbé Pierre

Abbé Pierre

Henri Antoine Grouès werd Abbé Pierre de pastoor van steen. Hoe nederigheid en erbarmen tot niet gewilde wereldvermaardheid kunnen leiden.

Annette Poulard

Annette Poulard

De ideale gastvrouw van de Mont Saint-Michel. Het is mede aan haar en haar gastvrijheid te danken dat deze abdij zo beroemd is geworden.

Charles de Gaulle.

Charles de Gaulle.

Een van de meest markante Franse personen van na de Tweede Wereldoorlog is ongetwijfeld de geniale, nationalistische en radicale militair Charles de Gaulle.

Édith Piaf.

Édith Piaf.

Wellicht de grootste chansonnière die Frankrijk ooit voortbracht. Zij staat model voor een triest leven

Jeanne d'Arc

Jeanne d'Arc

Een eenvoudig boerenmeisje ontwikkelde zich tot een groot veldheer en voor haar verdiensten verkreeg ze uiteindelijk de door op de brandstapel.


Napoleon Bonaparte.

Napoleon Bonaparte.

Napoleon Bonaparte was een Frans militair en politiek leider tijdens de laatste stadia van de Franse Revolutie. Hij was van 1804 tot 1815 keizer van Frankrijk. Zijn juridische hervormingen, de Code Napoléon had een grote en blijvende invloed op het recht, waaronder het Nederlandse en het Belgische. Het best wordt hij echter herinnerd door de rol die hij, in de naar hem genoemde Napoleontische Oorlogen speelde.

Raymond Delisle.

Raymond Delisle.

Raymond Delisle, een knecht die geen knecht wilde zijn.

Willem de Veroveraar.

Willem de Veroveraar.

September en oktober zijn gezien vanuit historisch perspectief belangrijke maanden geweest. De toekomst van Frankrijk, Engeland en vervolgens Europa is in deze maanden geboren. In deze maanden vonden de slag bij Stamford Bridge en de slag bij Hastings plaats.

Thomas Piketty een man met lef en principes.

Thomas Piketty een man met lef en principes.

Econoom en filosoof. Een man die zich keihard afzet tegen de gevestigde orde en de politiek. Arrogant genoeg om de hoogste Franse onderscheiding te weigeren. Schrijver en fenomeen.

Claude François.

Claude François.

Een van de minder bekende Fransen in Nederland is de zanger Claude François, ook wel bekend onder de naam Clo-Clo. Naast zanger was hij componist, muzikant en uitgever.