ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Musée d’Art et d’Histoire – Avranches.

Musée d’Art et d’Histoire – Avranches.

 

Midden in het centrum van Avranches staat het voormalige bisschoppelijke paleis. In de honderdjarige oorlog werd het paleis ernstig beschadigd en later door Louis de Bourbon gerestaureerd. Tijdens de revolutie werd het zwaar beschadigd en werden de bisschoppen verdreven. Het oude paleis deed zelfs een bepaalde periode dienst als gevangenis.

Momenteel zijn de bijgebouwen ingericht als het museum voor kunst en oudheid. In het museum kunt u de rijke historie en het van Avranchin volgen. Bezoekers worden vanaf de Gallo-Romaanse periode stap voor stap geleid naar de 20ste eeuw.
 

Werken van Gouchet

Het museum beschikt over een mooie collectie van archeologie, decoratieve kunst, moderne kunst, ethnologie en schatten uit de oudheid.
Sculpturen, objecten, maquettes en zicht op populaire tradities in La Manche gaan naadloos op in werken van schilders van Avranches en omgeving, zoals: Bergevin, Fouque, Cochet en Ballot. Ook is er veel werk te vinden van de z.g. Carolles-kolonie zoals Beaudoux, Simon, Leroux en Délaspré.

Normandische huiskamer


Tevens is een complete galerij ingericht met Le Mont-Saint-Michel als onderwerp.

Het museum is gelegen aan de Place Jean de Saint Avitus
Dagelijks geopend van 1 juni tot 30 september,
Openingstijden: van 10:00 tot 12:30 en van 14:00 tot 18:00 uur
De toegangsprijs is € 1,50. Gratis in combinatie met een toegangsbewijs van de Scriptorial.

Info: 02 33 58 25 15