ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

La-Haye-Pesnel

Stadscentrum La Haye-Pesnel

Historisch gemeentehuis

Monument voor de slachtoffers

De bakker kunt u niet missen
La Haye-Pesnel is de hoofdstad van het gelijknamige kanton, gelegen in het arrondissement Avranches (La Manche). U bereikt de stad door de A84 op afrit 37 bij Villedieu te verlaten. Hier volgt u de D924 tot Beauchamps, waar u linksaf slaat de D7 op. Na ca. 8 km. staat u in het centrum.

De gemeente telt 1.361 inwoners (2007) en heeft een oppervlakte van 6,3 km≤ wat neerkomt op een bevolkingsdichtheid van 219 inwoners per km≤.
La Haye-Pesnel ligt ingesloten tussen de riviertjes de Thar en de Airou. Het is een mooie, landelijke streek. Hoewel veel landbouwers, het merendeel van de bevolking heeft een kleine onderneming. Een bloeiende middenstand zorgt voor een gezellig, druk winkelcentrum.

La Haye-Pesnel is in haar verleden van grote historische betekenis geweest. Rondkijkend in de stad ontdekt u overal de tekenen van dit verleden. Prachtige gebouwen uit de late middeleeuwen zijn goed geconserveerd en gerestaureerd.
Vooral het prachtige gemeentehuis is hier een goed voorbeeld van.

Aan het begin van het plein voor het gemeentehuis, een plaats waar ook de weekmarkt wordt gehouden staat een prachtig monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de 1ste en 2de wereldoorlog.

De Heilige Madeleinekerk
Vlak bij het gemeentehuis treft u de Sainte Madeleine kerk. Opgetrokken in de romaanse stijl en kenmerkend, zonder spits op de toren.

La Haye-Pesnel beschikt over een uitgebreide bibliotheek waar u vinden wat van uw gading is. Tienduizenden boeken, Cdís en Dvdís liggen klaar voor gebruik. Voor vakantiegangers is het mogelijk een tijdelijk abonnement aan te schaffen.

Aan winkels geen gebrek in La Haye-Pesnel. De stad heeft een grote supermarkt, tal van kleinere winkels, waaronder warme bakkers, slagerijen, schoenen- en kledingzaken, kappers, kortom, alles wat het leven aangenaam maakt.
Medische voorzieningen zijn volop aanwezig en er zijn voldoende scholen, die een behoorlijke regionale functie vervullen.