ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Boerderijtje kopen?

We zien ook veel Nederlandse en Vlaamse agrariërs die in eigen land met moeite het hoofd boven water kunnen houden. Wellicht is het voor hen een idee, indien ze boer willen blijven, eens rond te kijken in Frankrijk of daar een bedrijf over te nemen.

Emigreren naar Frankrijk is op zich al een stap. Je krijgt te maken met een ander land, een andere taal, cultuur en gewoonten. Dat wordt nog erger als je een agrarisch bedrijf op wilt gaan zetten of over wil nemen. Je krijgt te maken met inzicht in wet- en regelgeving, financiering en eventuele subsidieregelingen. Je moet meer dan enig ander emigrant bekend zijn met de taal en de lokale cultuur. Je krijgt te maken met een andere fiscus. Maar je krijgt ook, als jonge ondernemer, te maken met sociale aspecten binnen het gezin en de school.

Gewoon je schouders er onder!

Bij de overname van een agrarisch bedrijf op het Franse platteland hoeft u er niet alleen voor te staan. Er zijn instanties die je hierbij goed kunnen begeleiden. Zoals Europe Ruris, De vestigingsfaciliteiten voor jonge boeren zijn bedoeld om de financiering van de overname of het opzetten van een landbouwbedrijf makkelijker te maken.

Wil je in Frankrijk een boerenbedrijf overnemen, dan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet in de leeftijdsgroep tussen 18 en 40 jaar vallen en daarnaast in het bezit zijn van een diploma van een landbouwschool (minimaal op MBO niveau).

Wil je meer weten over het opzetten of overnemen van een agrarisch bedrijf, kijk dan eens op; http://www.europeruris.com/