ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

NormandiŰ 44

Met de landing van de geallieerde troepen aan de Normandische kust begint één van de meest massale confrontaties van de Tweede Wereldoorlog. Twaalf weken van verbitterde strijd in het bocagelandschap, de korenvelden en de hoogvlakte rond Caen en de in puin liggende dorpjes en steden zijn beslissend voor de afloop van de oorlog in het westen en versnellen de nederlaag van het Derde Rijk.

Normandië zou nog heel lang getekend blijven door de littekens van dat oorlogsgeweld. Het martelaarschap van Normandië was het losgeld voor de eindoverwinning.

Niemand mag deze periode ooit vergeten.

Het offer van deze regio en haar inwoners moet in ieders geheugen verbonden zijn met het offer van al die jonge mannen die over de Atlantische Oceaan en het Kanaal zijn getrokken en die nu voor eeuwig rusten in de grond die zij wilden bevrijden.

 

 

Dit aangrijpende boek is geschreven door Jean Quellien. Hij is hoogleraar hedendaagse geschiedenis aan de universiteit van Caen en hoofd van de studiegroep CRHQ/Mémorial de Caen. Hij is erkend expert op het gebied van de Tweede Wereldoorlog en in het bijzonder van de landing en de slag om Normandië.

 

 

Het boek is rijk geïllustreerd met meer dan 350 kleuren- en zwart/wit foto’s waarvan vele uit privé archieven of ter beschikking gesteld door particulieren.

Vanwege het grote belang van dit boek heeft Uitgeverij OREP nu een speciale uitgeven gemaakt in de Nederlandse vertaling. Het boek kost, inclusief verzendkosten ca. € 30,-.

 

Voor bestellen of meer informatie, neem contact op via ons contact formulier.